Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Φλώρινα: Ταξιδιωτικό γραφείο ματαίωσε πενταήμερη εκδρομή και αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα

Επικαλέστηκε πρόβλημα με τα ταξιδιωτικά εισιτήρια

ΟΣύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Αμυνταίου Φλώρινας μηνύει ταξιδιωτικό γραφείο που ακύρωσε την πενθήμερη εκδρομή των μαθητών της Γ’ Λυκείου στην Κρήτη και αρνείται να επιστρέψει τα χρήματα.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο

Ειδήσεων, η ματαίωση της εκδρομής έγινε μια μέρα πριν από την αναχώρησή, με υπαιτιότητα του ταξιδιωτικού πρακτορείου της Φλώρινας, το οποίο κατόπιν ανοικτής δημοπρασίας που διενήργησε το σχολείο, ανέλαβε το μεταφορικό έργο.

Οι μαθητές καταγγέλλουν ότι το πρακτορείο τούς ενημέρωσε τελευταία στιγμή ότι η εκδρομή δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω «προβλημάτων στα αεροπορικά εισιτήρια», ενώ αρνήθηκε να τους επιστρέψει τα χρήματα που είχαν καταβάλει σύμφωνα με την σύμβαση, συνολικού ύψους 22.600 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ελένη Γυρίκη, μέλος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του σχολείου και Αντιδήμαρχο του δήμου Αμυνταίου, ο Σύλλογος Γονέων κατάφερε να βρει λύση με άλλο πρακτορείο και στις ίδιες ημερομηνίες, όμως «ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου αρνήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα δηλώνοντας ότι θα το κάνει στο μέλλον».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Γιώργος Σμιξιώτης δήλωσε ότι έχει υποβληθεί μήνυση κατά του ταξιδιωτικού γραφείου, ενώ με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και των μαθητών, το ΓΕΛ θα τελεί υπό κατάληψη για 5 ημέρες, όσο διάστημα θα διαρκούσε η εκδρομή των μαθητών. Στην εκδρομή θα συμμετείχαν 53 μαθητές, πέντε καθηγητές και μια νοσοκόμα ως συνοδός μαθητή.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου