Με μια επική, σπιτική σος για μπέργκερ
Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
- 1/4 φλ. τσαγιού κέτσαπ
- 3 κ. σ. τουρσί
- 1 κ. σ. μουστάρδα
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 1 κ. σ. λάδι
- 6 φέτες τυρί τσένταρ
Για το σερβίρισμα
- Ψωμάκια για χάμπουργκερ
- μαρούλι ρόμα
- ντομάτα σε φέτες
- κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες,
- ψιλοκομμένες πίκλες
Εκτέλεση
Βήμα 1
Φτιάξτε τη σος: Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τη μαγιονέζα, την κέτσαπ, το τουρσί και τη μουστάρδα και αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε το μοσχαρίσιο κρέας, 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα ή καθαρά χέρια, ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Σχηματίστε 6 μπιφτέκια, περίπου στο μέγεθος των ψωμιών χάμπουργκερ.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα μπιφτέκια και μαγειρέψτε τα μέχρι να ψηθούν ελαφρώς ή μέχρι το επιθυμητό σημείο, περίπου 3- 5 λεπτά ανά πλευρά.
Βήμα 4
Σερβίρετε αμέσως σε ψωμάκια χάμπουργκερ με τη σάλτσα και τις επιθυμητές γαρνιτούρες.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου