Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Βαθύτατη οδύνη και απέραντη θλίψη

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

 «Ειλικρινά, δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω τη βαθύτατη οδύνη μου και την απέραντη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, πολλούς μάλιστα ιδιαίτερα νέους στην ηλικία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στην Kοιλάδα των Τεμπών.

Ακολούθως, τόνισε: «Εύχομαι και προσεύχομαι για την ανάπαυση των ψυχών των αθώων θυμάτων και οι σκέψεις μου βρίσκονται στις οικογένειές τους που θρηνούν τον αδόκητο χαμό τους. Ο Πανάγαθος Θεός να τους δίδει δύναμη και να τους προσφέρει την εξ ύψους παρηγορία. Τόσο εγώ προσωπικά όσο και η Εκκλησία μας είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό τους σε τούτες τις δύσκολες στιγμές». Νωρίτερα, ο Μακαριώτατος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμο.

Από την πλευρά του και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος εξέφρασε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τη βαθύτατη θλίψη του.

Εκδήλωση προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου


Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και της εξέφρασε την βαθιά του θλίψη και τα συλλυπητήρια του για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου