Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Πλεύρης: Ίσως να μην είναι εφικτή η αναγνώριση όλων των θυμάτων της τραγωδίας

«Σε ορισμένα βαγόνια η θερμοκρασία μετά τη σύγκρουση έφτασε και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται»

Στις πρώτες εικόνες που αντίκρισε μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη, όταν έφτασε στην περιοχή γύρω στις 4 και μισή τα ξημερώματα της Τετάρτης, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό πως πρόκειται για μια τεράστια τραγωδία» όπως είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στις επαφές που είχε με τους συγγενείς, οι οποίοι είχαν σπεύσει στα νοσοκομεία, κάνοντας λόγο για μια πολύ επώδυνη διαδικασία αναγνώρισης.

«Στην αρχή όλοι είχαν την ελπίδα ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα ήταν ζωντανά καθώς έρχονταν συνεχώς τραυματίες. Όταν σταμάτησαν πλέον να έρχονται τραυματίες άρχιζαν να ψάχνουν τις σορούς» όπως ανέφερε, προσθέτοντας πως το υπουργείο Υγείας προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη μέσω ειδικών, σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων.

Ο υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι σήμερα θα αρχίσει η ταυτοποίηση των θυμάτων μέσω DNA, «αλλά ίσως δεν θα είναι εφικτή η αναγνώριση όλων των θυμάτων, καθώς σε ορισμένα από τα βαγόνια η θερμοκρασία μετά τη σύγκρουση έφτασε και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

Δειτε το βιντεο εδω

Τέλος, αναφερόμενος στην παραίτηση του υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τόνισε πως «παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες κι αυτό τον τιμά».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου