Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Πρόεδρος μηχανοδηγών ΟΣΕ: Βρέθηκαν στην ίδια γραμμή, γίνονται όλα χειροκίνητα

«Ψάχνω τους συναδέλφους μου» είπε ο Κώστας Γενιδούνιας

«Έχει συμβεί το αδιανότητο». Έτσι σχολίασε τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη με τους 36 νεκρούς ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενιδούνιας.

«Δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή. Το Intercity ανέβαινε προς Θεσσαλονίκη, το εμπορικό κατέβαινε από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και από ότι φαίνεται υπήρξε μετωπική σύγκρουση και τα αποτελέσματα της τα βλέπετε όλοι» δήλωσε στην ΕΡΤ.

«Δεν λειτουργεί τίποτα. Γίνονται όλα με ανθρώπινο παράγοντα, χειροκίνητα. Είμαστε στο manual (χειροκίνητο). Όπως είμαστε σε όλη τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη» κατήγγειλε, προσθέτοντας ότι ούτε οι ενδείξεις λειτουργούν, ούτε τα φωτοσήματα, ούτε ο έλεγχος της κυκλοφορίας. «Αν αυτά λειτουργούσαν, οι μηχανοδηγοί θα βλέπανε την κόκκινη ένδειξη και τα τρένα θα σταματούσαν σε απόσταση μεταξύ τους 500μ» είπε.

Όπως τόνισε το τελευταίο χρονικό διάστημα τα συστήματα που υπήρχαν δεν λειτουργούν. «Εμείς συνεχώς διαμαρτυρώμαστε γι’ αυτά. Εμείς παίρνουμε συνέχεια εντολές και πάμε όπου μας λένε», πρόσθεσε συμπληρώνοντας ότι αρμόδιοι για να απαντήσουν είναι άλλοι.

«Ψάχνω τους συναδέλφους μου» είπε ο κ. Γενιδούνιας συγκλονισμένος. «Προφανώς οι συνάδελφοι βρήκαν ο ένας τον άλλο στην ίδια γραμμή, η γραμμή Αθήνα Θεσσαλονίκη είναι διπλή. Αν σε κάποιο σημείο γίνονται έργα, υπάρχουν εκεί διακλαδώσεις οι οποίες κατευθύνουν τα τρένα. Εδώ η γραμμή είναι διπλή και δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή. Το ένα κατέβαινε και το άλλο ανέβαινε».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου