Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Σταθερά κρίσιμη η κατάσταση του 20χρονου που ήταν ο μόνος που έζησε από το πρώτο βαγόνι

O νεαρός έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργεία

Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις σε σταθερά κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας ο 20χρονος, που ήταν ο μόνος που επέζησε από το πρώτο βαγόνι του μοιραίου τρένου στα Τέμπη.

«Η κατάσταση του είναι σταθερά κρίσιμη. Προσπαθούμε για το καλύτερο. Θα περάσουν πολλές μέρες για να δούμε τι θα γίνει» είπε στην ΕΡΤ ο διευθυντής ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Απόστολος Κομνός.

Ο νεαρός έχει ήδη υποβληθεί σε δύο χειρουργεία.

«Έχουμε και κάποιους τραυματίες που έχουν χειρουργηθεί. Στο νοσοκομείο μας έγιναν 20 εισαγωγές, οι 15 έχουν μείνει, και είναι σε καλή κατάσταση, 5 πήραν εξιτήριο. Κάποιοι έχουν χειρουργηθεί και κάποιοι θα χειρουργηθούν με την κατάστασή τους να μην εμπνέει ανησυχία» ανέφερε ο κ. Κομνός.

«Δυστυχία»

Στη συνέχεια περιέγραψε τις σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο νοσοκομείο τις πρώτες ώρες της σιδηροδρομικής τραγωδίας. «Όταν μας ειδοποίησαν αμέσως μετά το ατύχημα, αν και το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, καθώς εφημέρευε το πανεπιστημιακό Λάρισας, σε μισή ώρα ήμασταν έτοιμοι να αποδεχθούμε ασθενή» ανέφερε επισημαίνοντας ότι στον τόπο του ατυχήματος ήταν 40 ασθενοφόρα.

Δειτε το βιντεο εδω

«Κάτι τέτοιο είχα ζήσει 20 χρόνια πριν, όταν είχαμε το τροχαίο των Τεμπών με τα παιδιά. Οι ίδιες διαδικασίες, δυστυχία» θυμάται ο κ. Κομνός. Τέλος, ο διευθυντής ΜΕΘ στη Λάρισα είπε ότι οι συγγενείς υποστηρίχθηκαν ψυχολογικά από τις πρώτες ώρες, ενώ ήδη έχει γίνει ταυτοποίηση σε 7 άτομα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου