Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023

Ταϊλανδέζικη σούπα γλυκοπατάτας με καρότο

Απίστευτα ελαφριά, υγιεινή και πλούσια σε γεύση

Υλικά

  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • Τζίντζερ, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες, ανάλογα με τη γεύση
  • 2 κ. σ. κόκκινη πάστα κάρυ, ή περισσότερο, ανάλογα με τη γεύση
  • 1/2 κιλό καρότα baby
  • 2 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα κόλιανδρου
  • 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 2 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
  • 2 κ. σ. θρυμματισμένα φιστίκια

Εκτέλεση

Βήμα 1

Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 3-4 λεπτά. Ανακατέψτε το τζίντζερ και την πάστα κάρυ μέχρι να αρωματιστούν, περίπου 1 λεπτό.

Βήμα 2

Ανακατέψτε τα καρότα, τις γλυκοπατάτες, το ζωμό και το γάλα καρύδας και προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.

Βήμα 3

Φέρτε το φαγητό σε βρασμό, σκεπάστε, μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι γλυκοπατάτες, περίπου 20-25 λεπτά.

Βήμα 4

Αποσύρετε από τη φωτιά. Ανακατέψτε τον κόλιανδρο, το βασιλικό και το χυμό λάιμ, αλατοπιπερώστε.

Βήμα 5

Πολτοποιήστε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή συνοχή.

Βήμα 6

Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με φιστίκια, αν θέλετε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου