Παρασκευή 3 Μαρτίου 2023

Τέμπη – Ανδρέας Αλικανιώτης: «Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα» – Κατέρρευσε η μητέρα του

"Και αν είμαι ήρωας, τουλάχιστον δεν είμαι μόνος μου. Υπήρχαν και άλλα άτομα, απλά έτυχε το δικό μου όνομα να ακουστεί περισσότερο", λέει ο Ανδρέας Αλικανιώτης.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης, είναι ο 20χρονος φοιτητής που επέδειξε ηρωική στάση την ώρα της τραγωδίας στα Τέμπη, καθώς κατάφερε να σπάσει μόνος του το τζάμι και να σώσει τουλάχιστον δέκα νεαρούς, αγόρια και κορίτσια.

Ο πρώην κολυμβητής του Κολυμβητικού Ομίλου Ποσειδώνα Ιλισίων, βγήκε σχεδόν αλώβητος από το δεύτερο βαγόνι και αψηφώντας τον κίνδυνο από την τεράστια φωτιά που έκαιγε δίπλα του, προσπάθησε να σώσει όσους περισσότερους επιβάτες μπορούσε.

Καλεσμένος στο Πρωινό, ο Ανδρέας Αλικανιώτης ζήτησε τον λόγο για να κάνει μια πολύ συγκεκριμένη παρατήρηση που συγκίνησε τους πάντες και περισσότερο από όλους την μητέρα του, η οποία βρισκόταν εκείνη την ώρα στο τηλεοπτικό πλατό.

«Δεν θέλω να με αποκαλείτε ήρωα. Το έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Δεν θεωρούμαι ήρωας, είμαι ένας απλός άνθρωπος, ένας θνητός που έτυχε να έχω μια καλύτερη ψυχολογία, μια ψυχραιμία εκείνη την ώρα και κατάφερα εκείνη την ώρα επειδή μπορούσα, επειδή δεν είχα κάποιο σημαντικό τραύμα, να βοηθήσω κόσμο. Και αν είμαι ήρωας, τουλάχιστον δεν είμαι μόνος μου. Υπήρχαν και άλλα άτομα, απλά έτυχε το δικό μου όνομα να ακουστεί περισσότερο», είπε ο Ανδρέας Αλικανιώτης και όλοι ξέσπασαν σε κλάματα και χειροκροτήματα.

πηγη

1 σχόλιο:

  1. Είσαι άξιο παιδί σεμνό και συγχαρητήρια στους γόνοις σου που σε μεγαλωσαν ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή