Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

Τέμπη: «Ήταν σαν σεισμός, προσπαθούσα να βρω ένα κοριτσάκι 6 μηνών»

"Φλεγόταν, ήταν γεμάτο φλόγες, προσπάθησα να περάσω κάτω από κάτι συντρίμμια, δεν γινόταν να αναπνεύσεις, δεν μπορούσες να περάσεις εκεί", καταλήγει στη δραματική του περιγραφή ο νεαρός.

Ο νεαρός που κατάφερε να βγει αλώβητος από τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη, περιγράφει τα δραματικά γεγονότα όπως τα έζησε, εκείνα τα εφιαλτικά πρώτα λεπτά της τραγωδίας…

Ένας νεαρός επιβάτης που βρισκόταν σε ένα από τα βαγόνια της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορική έξω από τη Λάρισα,

περιέγραψε την τρομερή σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, στην πλειοψηφία τους νέα παιδιά που πήγαιναν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη.

«Εγώ βρισκόμουν στο βαγόνι 6, όπου ήταν απλά σαν ένας σεισμός. Έτσι το νιώσαμε. Ήταν τρεις συγκρούσεις, η μια πιο μικρή από την άλλη. Στο βαγόνι μου χτύπησε μόνο μια γυναίκα την οποία αμέσως βοήθησα, είχε σκιστεί στο φρύδι της, όχι κάτι πολύ σοβαρό. Μετά προσπάθησα με κάποια άλλα άτομα να βγάλουμε τους περισσότερους, δηλαδή γυναίκες, ηλικιωμένους γιατί ήταν πιο δύσκολη η μετακίνησή τους με τις βαλίτσες», είπε αρχικά ο νεαρός επιβάτης.

«Ήταν ένα κοριτσάκι 6 μηνών το οποίο προσπάθησα να βρω, δεν το βρήκα, αλλά ευτυχώς ήρθα εδώ μίλησα με τη μητέρα του και μου είπε ότι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, δόξα τω Θεώ».

«Οι περισσότεροι που ήταν στο βαγόνι μου ήταν καλά. Μετά επιχείρησα να πάω προς το βαγόνι 5, 4, 3 να βγάλω όσους περισσότερους μπορούσα. Τι να σας πω, αίματα, με έχει πιάσει ταραχή, ούτε να μιλήσω δεν μπορώ. Ήταν τραγικά τα πράγματα…», συνεχίζει λέγοντας ο νεαρός.

«Συγκρούστηκε το βαγόνι 2, δηλαδή εκεί που είναι η καφετέρια, στο οποίο πρέπει να είχε και τα περισσότερα θύματα το οποίο δεν μπορούσες να πλησιάσεις ούτε από κάτω. Φλεγόταν, ήταν γεμάτο στις φλόγες, προσπάθησα να περάσω κάτω από κάτι συντρίμμια, δεν γινόταν να αναπνεύσεις, δεν μπορούσες να περάσεις εκεί», καταλήγει στη δραματική του περιγραφή.

Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου