Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Ελεύθερος παρά τα 401 έτη ο Νίκος Σειραγάκης: Οργή στην Κρήτη, «είναι αμετανοήτος»

Σούρας: Η παιδεραστία δεν είναι ασθένεια, δεν θεραπεύεται

ΟΝίκος Σειραγάκης, ο προπονητής μπάσκετ από το Ρέθυμνο, που το 2010 είχε ασελγήσει σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών, είναι ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι έχει καταδικαστεί σε 401 φυλάκισης. 

Η οργή στην Κρήτη και στις οικογένειες των θυμάτων είναι μεγάλη.

Το ανώτερο όριο εγκλεισμού ήταν τα 25 χρόνια, που όμως με τον ποινικό κώδικα του 2019 έπεσαν στα 20. Τελικά ο Σειραγάκης έμεινε στη φυλακή μόλις 12 χρόνια και πέντε μήνες, έκανε 1.300 μεροκάματα και είχε καλή διαγωγή. Όμως φαίνεται ότι δεν δείχνει κανένα δείγμα μεταμέλειας. Και χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος ζήτησε από τον εισαγγελέα Ναυπλίου το βούλευμα με βάση το οποίο αποφυλακίστηκε, προκειμένου να κριθεί η εμπεριστατωμένη ή μη αιτιολογία.

«Είναι αμετανόητος»

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega» στον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη ο δικηγόρος Βαγγέλης Μουνδριανάκη τόνισε πως ο κατηγορούμενος ήταν από την αρχή αμετανόητος για τις πράξεις του.

«Η Δικαιοσύνη στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό στην εκδίκαση της υπόθεσης του καταδικασμένου έκανε στο ακέραιο το καθήκον της και επέβαλε 401 κάθειρξης. Εμείς αγωνιζόμαστε ο άνθρωπος αυτός να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στις φυλακές, γιατί είναι αμετανόητος. Δεν έχει δείξει κανένα σημάδι όπου έχει συναισθανθεί την εγκληματικότητά του, τη διάθεσή του να δολοφονήσει παιδικές ψυχές και δεν έχει δείξει μεταμέλεια», δήλωσε

«Η παιδεραστία δεν είναι ασθένεια, δεν θεραπεύεται»

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, ο οποίος αναφέρθηκε στην εγκληματική δράση του προπονητή. «Η σεξουαλική διαστροφή, η παιδεραστία, δεν είναι είναι ασθένεια, άρα δεν θεραπεύεται. Δεν παίρνεις φαρμακάκια και δεν κάνεις ψυχοθεραπεία. Γεννιέσαι και πεθαίνεις έτσι, άρα είσαι επικίνδυνος» δήλωσε.

Δειτε το βιντεο εδω

«Πρέπει να τιμωρούνται και να μείνουν στη φυλακή. Όταν βγουν από εκεί -γιατί είναι επικίνδυνοι- πρέπει να παρακολουθούνται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, να μπαίνει βραχιολάκι», ήταν η πρότασή του.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου