Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

«Φωτιά» η βενζίνη: Έφτασε τα 2 ευρώ το λίτρο στην Αθήνα

Μετά την αλματώδη αύξηση της τιμής του πετρελαίου

«Φωτιά» παίρνουν και πάλι τα καύσιμα με το ράλι της τιμής του πετρελαίου που καταγράφεται στις διεθνείς αγορές.

 Η αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου, μετά τις μειώσεις της παραγωγής που ανακοίνωσε οι Αρχές του Ιράκ, της Αλγερίας, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κουβέιτ, μαρτυρούν ότι η βενζίνη το Πάσχα θα φτάσει στη χώρα μας πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

Ήδη οι ανατιμήσεις έκαναν την εμφάνισή τους και η τιμή της βενζίνης «τσίμπησε». Σύμφωνα με ρεπορτάζ που παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο, τα 2 ευρώ αγγίζει η τιμή της βενζίνης, στην Αθήνα. Όσοι επισκέφτηκαν σήμερα κάποια βενζινάδικο είδαν αύξηση που αγγίζει τα 0,10 ευρώ.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε βενζινάδικο κεντρικής λεωφόρου της Αθήνας οι τιμές διαμορφώθηκαν ως εξής:

1,928€ η Unleaded 95

2,048€ η Unleaded 98

2,245€ η S. Unleaded 100

Ταυτόχρονα μικρή αύξηση παρατηρήθηκε και στο πετρέλαιο, με τις τιμές από χθες να ανεβαίνουν στα +0,08€ για τη βενζίνη και στα +0,06€ για το πετρέλαιο. Αρκετά ανήσυχοι εμφανίζονται οι βενζινοπώλες, που γέμισαν σήμερα τις αντλίες με ακριβότερα τιμολόγια, χωρίς ωστόσο να μπορούν να εξηγήσουν τις απότομες αυξήσεις.

Δειτε το βιντεο εδω

Όπως όλα δείχνουν οι αυξήσεις θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, με τους κατοίκους στις επαρχιακές πόλεις και τα νησιά να έρχονται αντιμέτωποι με βενζίνη που ξεπερνά τα 2€ ανά λίτρο.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου