Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Λύτρας για επίθεση στην 12χρονη από τον Κολωνό: Αυτό που θέλουν να πέτυχουν είναι να κλείσει το στόμα της

«Ο κουκουλοφόρος δεν έδινε την εντύπωση κλέφτη, αλλά μίας ξεκάθαρης απειλής»

Για την επίθεση με μαχαίρι σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό μίλησε το πρωί της Τρίτης (4/4) ο δικηγόρος της μητέρας της Απόστολος Λύτρας.

«Αυτό που θέλουν να πέτυχουν είναι να κλείσει το στόμα της» τόνισε.

Δίνοντας λεπτομέρειες για το περιστατικό ο δικηγόρος είπε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρωινό μας» και τη Φαίη Σκορδά: «Αυτό που θέλουν να πέτυχουν είναι να μην καταθέσει άλλο, ή όταν φτάσουμε σε ένα καλό σημείο, το παιδί να είναι τόσο φοβισμένο, ώστε να κλείσει το στόμα της».

Σύμφωνα με τον Απόστολο Λύτρα «δεν πρόκειται για ένα, αλλά για τρία μεμονωμένα περιστατικά».

Τις προηγούμενες ημέρες, άγνωστος πέταξε πέτρες, σπάζοντας τη τζαμαρία στο δωμάτιο του μικρού κοριτσιού και έπειτα τράπηκε σε φυγή, εξήγησε ο δικηγόρος.

Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο (1/4) παρουσία του αδερφού της 12χρονης, σύμφωνα με τον οποίο άγνωστος άνδρας τον συνάντησε έξω από το σπίτι του, κάνοντάς του τη χαρακτηριστική χειρονομία «μη μιλάς» και έπειτα τράπηκε και αυτός σε φυγή.

Αποκορύφωμα, σύμφωνα με το δικηγόρο, ήταν η χθεσινοβραδινή τραυματική εμπειρία του μικρού κοριτσιού, το οποίο ήρθε αντιμέτωπο, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, με έναν κουκουλοφόρο ο οποίος φορούσε ποδονάρια και κρατούσε μαχαίρι.

«Ο κουκουλοφόρος δεν έδινε την εντύπωση κλέφτη, αλλά μίας ξεκάθαρης απειλής, αφού δεν είχε στόχο να μπει στο σπίτι, αλλά να φοβίσει τη 12χρονη με το μαχαίρι το οποίο της προέταξε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε» δήλωσε ο Απόστολος Λύτρας.

«Η καταγγελία έγινε χθες, αναμένουν τα αντανακλαστικά των αρχών και θα ζητηθεί φύλαξη, ενώ αποκάλυψε ότι το αίτημα του κοριτσιού για κατάθεση απερρίφθη από την ανακρίτρια» σημείωσε καια αναφερόμενος στην κατάσταση υγείας του παιδιού, είπε ότι έχει έναν ελαφρύ τραυματισμό στο χέρι και θα οδηγηθεί στον ιατροδικαστή.

«Η κοινωνία δεν είναι δίπλα στα παιδιά»

Δειτε το βιντοε εδω

«Πρέπει να το παρακολουθεί παιδοψυχολόγος και εκεί που μένει δεν έχει. Αναγκαζόταν να κάνει 50χλμ για να τη δει κάποιος. Υποτίθεται μάλιστα ότι υπήρχε κατ’ οίκον διδασκαλία, ενώ στην αρχή το μόνο που έκαναν ήταν να πάνε στο παιδί βιβλία στο σπίτι και τίποτε άλλο. Τώρα λύθηκε το θέμα» σημείωσε μιλώντας για το κορίτσι και εξέφρασε τον θυμό του προς το κράτος, λέγοντας πως «απέχει και δεν υπάρχει κοινωνική μέριμνα».

«Πρόκειται για μία οικογένεια με πολλά οικονομικά προβλήματα, με μία μητέρα στη φυλακή και μία θεία που προσπαθεί να φροντίσει για όλα. Η κοινωνία δεν είναι δίπλα στα παιδιά» ανέφερε κλείνοντας ο δικηγόρος.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου