Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σε πολύ σοβαρά προβλήματα έχω ζητήσει βοήθεια από ψυχολόγο»

Κι εμείς έχουμε περάσει με τη Μαρέβα από μεγάλες οικογενειακές δυσκολίες

"Κι εμείς έχουμε περάσει με τη Μαρέβα από μεγάλες οικογενειακές δυσκολίες. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αισθανθεί κάποιος την ανάγκη να μιλήσει σε έναν άνθρωπο", εξομολογείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Καλεσμένος του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός της χώρας μίλησε στο «The 2Night Show» έξι μόλις μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 21ης Μαΐου και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη βοήθεια που αναζήτησε όταν αισθάνθηκε ψυχολογικά πιεσμένος σε ιδιαίτερα κρίσιμες περιόδους της ζωής του.

«Σε πολύ σοβαρά ζητήματα έχω ζητήσει βοήθεια από ειδικό και δεν έχω καμία δυσκολία να το πω. Νομίζω ότι κάνετε πολύ καλά όταν μιλάτε ανοιχτά για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ψυχική υγεία συνολικά», ανέφερε αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι μία μεγάλη πρόκληση αυτή που αντιμετωπίζουμε. Ειδικά τα θέματα που αφορούν τα παιδιά και τους εφήβους έχουν έρθει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, τα πιο δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας», συμπληρώνει ο πρωθυπουργός.

«Πρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε τα θέματα ψυχικής υγείας με τις παρωπίδες και τις προκαταλήψεις του παρελθόντος. Κι εμείς έχουμε περάσει με τη Μαρέβα από μεγάλες οικογενειακές δυσκολίες. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να αισθανθεί κάποιος την ανάγκη να μιλήσει σε έναν άνθρωπο, για να βάλει τα πράγματα στη σωστή τους θέση και διάσταση», τονίζει αμέσως μετά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτό που παρατηρώ και με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι στη νέα γενιά, στη γενιά των παιδιών μου υπάρχει πλήρης απενοχοποίηση και θα ζητήσουν βοήθεια εάν νιώσουν την ανάγκη. Η μεγάλη πρόκληση για εμάς είναι να υπάρχουν δομές που να μπορούν να παρέχουν αυτή τη βοήθεια δωρεάν, γιατί δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να αναζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη», σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου