Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023

Γιάννης Δρακόπουλος: «Έχουμε φτάσει στο αντίθετο άκρο, να μην μπορούμε να κάνουμε ούτε φλερτ»

"Υπάρχουν και κάποιες υπερβολές" δηλώνει ο Γιάννης Δρακόπουλος.

Λίγο πριν ξεκινήσει η περιοδεία της παράστασης «Μέχρι τελικής πτώσεως» μίλησε ο Γιάννης Δρακόπουλος στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Θεοδώρου. Μάλιστα, ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στο κίνημα metoo και όλα όσα έφερε αυτό στο φως για τον θεατρικό χώρο και όχι μόνο.

Το #metoo βοήθησε τον καλλιτεχνικό χώρο στο να γίνουν οι συνθήκες εργασίας καλύτερες;

Νομίζω βοήθησε. Υπάρχουν και από την άλλη κάποιες υπερβολές, αλλά προτιμώ να υπάρχουν υπερβολές παρά αυτό που υπήρχε. Έχουμε φτάσει στο αντίθετο άκρο να μην μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα φλερτ, φοβούμενοι ότι μπορεί να γίνει μια καταγγελία ή οτιδήποτε. Αν όμως στην παρούσα φάση, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μην συμβαίνουν αυτά που συνέβαιναν, τότε το προτιμώ. Ελπίζω στην πορεία να καταφέρουμε να βρούμε το μέτρο.

Ήρθατε αντιμέτωπος με κακοποιητικές συμπεριφορές;

Ναι, έχω αντιμετωπίσει. Ο χώρος μας έχει ιδιαίτερες προσωπικότητες, αλλά και γενικότερα υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να οδηγηθούν σε ακρότητες. Δεν αποχώρησα από καμία δουλειά, γιατί μέχρι στιγμής έχω τον τρόπο να βάζω τα πράγματα στη θέση τους.

Τα όσα ακούστηκαν ήταν σοκ για εσάς;

Λίγο πολύ όλοι κάποια πράγματα τα γνωρίζαμε, αλλά όχι στον βαθμό που τελικά αντιστοιχούν στην πραγματικότητα. Κάποια πράγματα δεν κρύβονται, υπήρχαν σαν φήμες και σαν κουτσομπολιά και ακόμη υπάρχουν.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου