Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023

Πώς θα φύγει όντως η μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι

Αποτελεσματικές συμβουλές που θα λύσουν το μεγάλο σου πρόβλημα

Το κάπνισμα είναι σίγουρα μία από τις χειρότερες συνήθειες πολλών ανθρώπων. Η μυρωδιά από τον καπνό του τσιγάρου, από την άλλη, είναι χαρακτηριστική, επίμονη και ενοχλητική πολλές φορές ακόμα και για τους ίδιους τους καπνιστές. 

Όταν, λοιπόν, εμείς ή κάποιος άλλος που μένει στο ίδιο σπίτι με εμάς καπνίζει πολύ και για καιρό, η μυρωδιά γίνεται σίγουρα αντιληπτή -πολύ συχνά και αρκετά ενοχλητική – κάθε φορά που κάποιος θα μπει σε αυτό.

Γι’ αυτό τον λόγο, συγκεντρώσαμε μερικές αποτελεσματικές μεθόδους, για να φύγει η μυρωδιά του τσιγάρου από το σπίτι, ενώ θα βελτιώσουν συγχρόνως και την ποιότητα του αέρα στο σπίτι μας.

Αερίζουμε τον χώρο

Αρχικά, ανοίγουμε τα παράθυρα και αερίζουμε τους χώρους. Πρόκειται ίσως για το πιο αποτελεσματικό tip για τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αέρα στο σπίτι μας, επιτρέποντας στον καθαρό αέρα να μπει και στον «μπαγιάτικο» καπνό του τσιγάρου να φύγει διαπαντός.


Λέμε ναι στους καθαριστές αέρα

Σχεδιασμένοι αποκλειστικά για να απομακρύνουν τους ρύπους από τον αέρα -συμπεριλαμβανομένου του καπνού του τσιγάρου- οι καθαριστές αέρα μπορούν πράγματι να εξαφανίσουν τη μυρωδιά στο λεπτό!

Καθαρίζουμε καλά όλες τις επιφάνειες

Ο καπνός του τσιγάρου μπορεί να αφήσει πίσω του υπολείμματα σε επιφάνειες, όπως στους τοίχους, τα δάπεδα και τα έπιπλα. Για να απαλύνουμε τη μυρωδιά αναμειγνύουμε λίγο ξίδι και νερό και σκουπίζουμε όλες αυτές τις επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένων των κουρτινών και των χαλιών.

Μυρωδιά τσιγάρου στο σπίτι; Χρησιμοποιούμε απορροφητικά οσμών

Υπάρχουν πολλά απορροφητικά για τις μυρωδιές στην αγορά που μπορούν να μας απαλλάξουν και από την ανεπιθύμητη μυρωδιά του τσιγάρου. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές περιλαμβάνουν ενεργό άνθρακα, μαγειρική σόδα καθώς και κατακάθι καφέ.

Πλένουμε τα υφάσματα

Ο καπνός του τσιγάρου μπορεί πανεύκολα να «ποτίσει» τα υφάσματα του σπιτιού μας, όπως είναι οι κουρτίνες, τα ριχτάρια, τα κλινοσκεπάσματα και, φυσικά, τα ρούχα μας. Το πλύσιμο τους με ζεστό νερό και ισχυρό απορρυπαντικό θα βοηθήσει σημαντικά στην εξάλειψη της μυρωδιάς του καπνού.

Πέραν, όμως, από τους βασικούς, κατά καιρούς έχουμε ακούσει και για διάφορους άλλους –«περίτεχνους» ή μη– τρόπους για να απαλλαγούμε από τη μυρωδιά του τσιγάρου στο σπίτι μας.

Ξεκινάμε, με το να αδειάζουμε όσο πιο συχνά μπορούμε τα τασάκια μας, κυρίως κάθε βράδυ πριν πάμε για ύπνο.

  • Μία ακόμα ωραία ιδέα είναι να ρίξουμε λίγη βανίλια σε σκόνη μέσα σε αυτά.
  • Μπορούμε, επιπλέον, να βράσουμε σε λίγο νερό ένα μήλο σε φέτες μαζί με ξυλάκια κανέλας και να τα αφήσουμε να μοσχοβολήσουν το σπίτι.
  • Τέλος, μπορούμε να βάλουμε σε ένα μπολ λίγο ξίδι και να το αφήσουμε για 3-4 ώρες στο χώρο, ώστε να απορροφήσει την άσχημη μυρωδιά. Το ξίδι απορροφά τις οσμές και μάλιστα χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, όπως συμβαίνει με τα αποσμητικά χώρου.

Ναι, καλά όλα αυτά αλλά σε κάθε περίπτωση γνωρίζουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να απαλλαγούμε (στ’ αλήθεια) από τον καπνό του τσιγάρου είναι να του «απαγορεύσουμε» την είσοδο στο σπίτι μας, καπνίζοντας, για παράδειγμα, στο μπαλκόνι και σεβόμενοι, έτσι, και τους υπόλοιπους ανθρώπους που μένουν σε αυτό και δεν καπνίζουν. Ακόμα καλύτερη λύση; Να κόψουμε εντελώς το κάπνισμα!

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου