Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023

Φωτιά στην Πάρνηθα: Η στιγμή που οι φλόγες υψώνονται σαν «θηρίο»

Οι εντυπωσιακές εικόνες που μεταδίδει το Reuters.

«Κόβουν» την ανάσα οι εικόνες από την αναζωπύρωση που σημειώθηκε στη φωτιά στην Πάρνηθα τα ξημερώματα της Πέμπτης (24.8.2023), με τον φωτογραφικό φακό να αποτυπώνει το τρομακτικό μέγεθος της πύρινης λαίλαπας που κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της τα τελευταία 24ωρα στην περιοχή.

Η Πάρνηθα έχει μετατραπεί σε πύρινη κόλαση από τη φωτιά που καίει εκεί τα τελευταία 24ωρα, με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής, του στρατού και των εθελοντών να δίνουν μια τεράστια και άνιση μάχη για να την περιορίσουν πριν κάψει τον Εθνικό Δρυμό.

Ωστόσο, ήδη οι εκτάσεις που έχουν παραδοθεί στις φλόγες και έχουν μετατραπεί σε στάχτη είναι πολλές. Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή παραμένουν δυσμενείς και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, η φωτιά σηκώθηκε σαν… θηρίο, με τα στελέχη της πυροσβεστικής και του στρατού να παρακολουθούν ανήμποροι να κάνουν κάτι…

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στην Πάρνηθα παρατηρήθηκε το «φαινόμενο της καμινάδας», δηλαδή ότι η φωτιά ήταν σαν να έκανε μια «έκρηξη» μες στη χαράδρα και φούντωσε ξανά.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του Reuters:

Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου