Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Παραδοσιακά κεφτεδάκια

Ψητά στο φούρνο -στην πιο υγιεινή εκδοχή τους

Υλικά

  • 250 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ. αρνίσιο ή χοιρινό κιμά
  • 1/3 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 2 κ. σ. γάλα
  • 1/4 φλ. τσαγιού κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 κ. γλ. κύμινο
  • 1 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 κ. σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 αυγό

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

Βήμα 2

Στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε μια σχάρα πάνω στο αλουμινόχαρτο.

Βήμα 3

Συνδυάστε το γάλα και τη φρυγανιά και αφήστε να δράσει 5 λεπτά.

Βήμα 4

Πλάστε το μείγμα σε κεφτέδες και τοποθετήστε τους στο προετοιμασμένο ταψί.

Βήμα 5

Ψήστε 20- 22 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν οι κεφτέδες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου