Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023

Γαύρος τηγανητός

Τέλειος ουζομεζές για τα σαββατοκύριακα στο σπίτι

Υλικά

  • 500 γρ. γαύρο, καθαρισμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Φρέσκο λεμόνι για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Αφού πλύνετε καλά τον γαύρο, στρώστε τον σε ένα πιάτο και πατήστε τον ελαφρά με χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν υπόλοιπα υγρά.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο πιάτο, ανακατέψτε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 3

Κυλίστε τον γαύρο στο μείγμα αλευριού, εξασφαλίζοντας ότι καλύπτεται καλά από όλες τις πλευρές.

Βήμα 4

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία.

Βήμα 5

Τηγανίστε τον γαύρο για περίπου 3- 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσαφένιο χρώμα.

Βήμα 6

Βγάλτε τον γαύρο και αφήστε τον σε χαρτοπετσέτα για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια λαδιού.

Βήμα 7

Σερβίρετε τον τηγανητό γαύρο με φρέσκο λεμόνι και άλλα αγαπημένα σας συνοδευτικά.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου