Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023

Κοτόπουλο κοκκινιστό

Σερβίρετε με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες

Υλικά

  • 1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε μερίδες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματοπολτό
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • Φρέσκο ​​θυμάρι ή άλλα βότανα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Βήμα 2

Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.

Βήμα 3

Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.

Βήμα 4

Προσθέστε την πάπρικα, τα φύλλα δάφνης και το ντοματοπολτό και ανακατέψτε καλά.

Βήμα 5

Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση και ρίξτε το κόκκινο κρασί. Αφήστε να βράσει για 2- 3 λεπτά.

Βήμα 6

Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και τα βότανα. Καλύψτε την κατσαρόλα και μειώστε τη φωτιά. Αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 30- 40 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί καλά το κοτόπουλο και να πήξει η σάλτσα.

Βήμα 7

Σερβίρετε το κοκκινιστό κοτόπουλο ζεστό, πάνω σε ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου