Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Χαλασμός στο Πρωινό – Χάρης Τζωρτζάκης: «Πρέπει να είστε ικανοποιημένοι που πέρασε η λογοκρισία»

"Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι εκθέτετε αυτόν τον άνθρωπο με τέτοιο τρόπο που χθες βγάλατε θέμα για τον πατέρα του;"

Ο Πάνος Βλάχος έχει βρεθεί στο επίκεντρο της επικαιρότητας μετά την χρήση στίχου σε τραγούδι του που αναφέρεται στον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Άρη Πορτοσάλτε. 

Στο Πρωινό, ο Χάρης Τζωρτζάκης, ο οποίος βγήκε σε ζωντανή σύνδεση να μιλήσει για το θέμα, ανέβασε τους τόνους με το καλημέρα.

«Πρέπει να είστε ικανοποιημένοι που αρνήθηκε ο Πάνος Βλάχος να πει το επίμαχο τραγούδι, γιατί η λογοκρισία πέρασε. Όλοι εσείς οι οποίοι σχολιάζετε θέματα, πρέπει να είστε ικανοποιημένοι για τη λογοκρισία. Καλώς ήρθαμε στο 1970, όπου απαγορεύονται οι λέξεις στα τραγούδια, γιατί περί τούτου πρόκειται. Ελάτε να βάλουμε τα όρια της τέχνης, να πούμε τι επιτρέπετε και τι δεν επιτρέπετε. Το τσουβάλι απαγορεύτηκε, ο σάκος απαγορεύτηκε, το να μιλάει κάποιος για τον κ. Πορτοσάλτε και τον κ. Γεωργιάδη απαγορεύεται.

Για να ξέρουν οι καλλιτέχνες ποια τραγούδια πρέπει να λένε και τι στίχους θα γράφουν. Είναι καθαρή λογοκρισία το γεγονός ότι αναρωτιέστε για ποιο λόγο δεν είπε το τραγούδι του. Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι εκθέτετε αυτόν τον άνθρωπο με τέτοιο τρόπο που χθες βγάλατε θέμα για τον πατέρα του; Θέλετε να σας πω κι εγώ για τον πατέρα μου ή τι ψηφίζει η μητέρα μου;», είπε ο Χάρης Τζωρτζάκης.

Δειτε το βιντεο εδω

Άμεση ήταν η απάντηση που έδωσε ο Γιώργος Λιάγκας. «Πού εκθέτει ένα παιδί ότι ο πατέρας του δούλεψε ως πρόεδρος νοσοκομείου; Άφησα εγώ την οποιανδήποτε μομφή να πω ότι υπάρχει μία τέτοια σύνδεση;», ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας και ο Χάρης Τζωρτζάκης απάντησε: «Είναι επίθεση στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου. Απειλείται ένας καλλιτέχνης».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου