Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Πέντε ασκήσεις για ανόρθωση στήθους (βιντεο)

 

Ασκήσεις για ανόρθωση στήθους: Οι περισσότερες γυναίκες δεν είναι απολύτως ευχαριστημένες με το στήθος τους

Κάποιες θα ήθελαν πιο μεγάλο στήθος, κάποιες πιο μικρό, κάποιες διαφορετικό σχήμα… Αν εσείς επιθυμείτε πιο στητό στήθος, χωρίς ωστόσο να χάνει τη φυσικότητά του, τότε δεν έχετε παρά να εκτελέσετε τις παρακάτω πέντε ασκήσεις που στοχεύουν ειδικά στην ανόρθωση του στήθους.

Φυσικά, δεν πρόκειται το στήθος σας να μεγαλώσει ή να αλλάξει δραστικά, αλλά, σε κάθε περίπτωση, το παρακάτω πρόγραμμα θα δουλέψει τους θωρακικούς μυς σας και αν το ακολουθείτε με συνέπεια, μακροπρόθεσμα θα δείτε διαφορά!

Δε θα χρειαστείτε εξοπλισμό, επομένως, φορέστε κάτι άνετο και πατήστε το «play»!

Μεγάλο στήθος: Πώς μπορεί να βλάψει την υγεία της γυναίκας

Το μεγάλο στήθος… ή αλλιώς μεγαλομαστία, ξεκινά στην εφηβεία και παραμένει μετά την εμμηνόπαυση. Αυτή, οφείλεται στην ανάπτυξη του αδένα αλλά και του λίπους που βρίσκεται ανάμεσα και γύρω από αυτόν. Τις περισσότερες φορές είναι κληρονομική. Μπορεί όμως να οφείλεται και στα παραπανίσια κιλά.

Το μεγάλο στήθος έχει συνδεθεί με διάφορα προβλήματα υγείας, όπως μυοσκελετικά και αναπνευστικά, δερματοπάθειες αλλά και ψυχική δυσφορία. Προβλήματα υγείας από το μεγάλο στήθος

Πόνος στον αυχένα, στους ώμους και στην πλάτη

Λόγω του βάρους τους, οι μεγάλοι μαστοί έχουν την τάση να τραβούν τους ώμους προς τα κάτω και να προκαλούν κύρτωμα στην σπονδυλική στήλη, οδηγώντας σε κακή στάση του σώματος και επίμονο πόνο στον αυχένα, τους ώμους και την πλάτη.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Open Orthopedics Journal, η οποία εξέτασε περισσότερες από 300 γυναίκες, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πόνος στους ώμους και τον αυχένα που σχετίζεται με το στήθος, θεωρείται ότι οφείλεται σε αλλαγές στο κέντρο βάρους και το μεγάλο ή βαρύ στήθος μπορεί να οδηγήσει σε συνεχή ένταση στις μεσαίες και κατώτερες ίνες του τραπεζοειδούς μυός και στις σχετικές μυϊκές ομάδες.

Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι οι γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος συχνά φορούν λάθος νούμερο σουτιέν. Μελέτη σε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες έδειξε η αύξηση του μεγέθους του στήθους και ο τρόπος με τον οποίο φοριέται ένα σουτιέν, μπορεί να έχει επιπτώσεις στη φορτισμένη θωρακική μοίρα της σπονδυλικής στήλης και στους γύρω μυς. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι μεγαλύτεροι μαστοί και ο αυξημένος Δείκτης Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) σχετίζονται με θωρακικό πόνο.

Εξανθήματα

Οι μεγάλοι μαστοί δημιουργούν το ιδανικό περιβάλλον για να σχηματιστούν εξανθήματα στην περιοχή κάτω από τους μαστούς. Η επαφή του στήθους με το δέρμα της κοιλιάς προκαλεί τριβή, υγρασία και θερμότητα, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται μηκυτιάσεις, εκζέματα, δερματίτιδες και άλλες δερματοπάθειες.

Αυλακώσεις στους ώμους

Όταν το στήθος είναι μεγάλο και βαρύ, το σουτιέν ενδέχεται να μην το υποστηρίζει πλήρως, ακόμα κι αν είναι το σωστό μέγεθος. Αυτό μπορεί να προκαλέσει βαθιές αυλακώσεις στους ώμους από τις ράντες του, οι οποίες ενδέχεται να παραμένουν ακόμα και όταν αφαιρείται το σουτιέν. Η αγορά ενός στηθόδεσμου με φαρδύ λουράκι μπορεί να βοηθήσει, αλλά μπορεί να μην απαλλάξει εντελώς από τις αυλακώσεις.

Μούδιασμα

Όταν τα σουτιέν δεν εφαρμόζουν σωστά, το στήθος μπορεί να μουδιάσει. Αυτό είναι αποτέλεσμα της συμπίεσης μικρών νευρικών ινών στον ιστό του μαστού ή στο θωρακικό τοίχωμα. Το μεγάλο στήθος μπορεί, επίσης, να οδηγήσει σε μούδιασμα στα χέρια και τα δάχτυλα, εάν «τραβάει» τον κορμό και επηρεάζει τη θέση του αυχένα.

Δύσπνοια

Το μεγάλο στήθος αναπηδά έντονα κατά την άσκηση, καθιστώντας την κίνηση δύσκολη και κάνοντας τις γυναίκες να νιώθουν αμηχανία. Επίσης, προκαλεί δύσπνοια, η οποία μπορεί να οδηγήσει στη διακοπή της προπόνησης. Το βάρος του πλεονάζοντος ιστού μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις στη φυσική κίνηση του διαφράγματος.

Πονοκέφαλοι

Οι γυναίκες αναφέρουν συχνά τους πονοκεφάλους ως σύμπτωμα του υπερβολικά μεγάλου μαστού. Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο PubMed, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με μεγαλομαστία παρουσίασαν χρόνιους πονοκεφάλους ή ημικρανίες.

Ινοκυστική μαστοπάθεια

Ο πόνος στους μαστούς πριν και κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, πολλές φορές, στις περιπτώσεις μεγαλομαστίας, παίρνει μία μορφή ινοκυστικής μαστοπάθειας, δηλαδή μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από ανάπτυξη κύστεων στους μαστούς, οι οποίες προκαλούν πόνο και απαιτούν παρακολούθηση.

Σημειώνεται τέλος, ότι ένας μεγάλος μαστός μπορεί, επίσης, να περιορίσει την ευκρίνεια των απεικονιστικών εξετάσεων (μαστογραφία, υπέρηχο), αυξάνοντας τις πιθανότητες για ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου