Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

Σαν Φρανσίσκο: Οπτική ψευδαίσθηση με αεροπλάνο να φαίνεται ακίνητο εν πτήση

 

Σε βίντεο που έγινε viral φαίνεται επιβατικό αεροπλάνο να παραμένει ακίνητο στο αέρα πάνω από το Σαν Φρανσίσκο.

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που φαίνεται επιβατικό αεροπλάνο να παραμένει ακίνητο στο αέρα πάνω από το Σαν Φρανσίσκο. Ειδικοί εξηγούν πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί και πως πρόκειται για οπτική ψευδαίσθηση.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Reddit προσέλκυσε πολλούς σχολιαστές, οι οποίοι αμφισβήτησαν πως το αεροπλάνο θα μπορούσε να βρίσκεται σε ακινησία.

«Πρόκειται για παράλλαξη, δηλαδή για μετατόπιση ενός αντικειμένου που προκαλείται από την αλλαγή της οπτικής γωνίας του παρατηρητή. Το βλέπουμε συχνά», ανέφερε ένας σχολιαστής.

Ένας πιλότος δήλωσε στην Daily Mirror πως το κόλπο είναι μια οπτική ψευδαίσθηση – που περιλαμβάνει δύο αεροπλάνα που προσγειώνονται ταυτόχρονα και το μικρότερο κινείται πιο αργά.

«Το Σαν Φρανσίσκο έχει μια διαδικασία, όταν ο καιρός είναι επαρκής και τα δύο αεροσκάφη μπορούν να δουν το ένα το άλλο, μπορούν να προσγειωθούν με μικρότερο πλευρικό διαχωρισμό από ό,τι κανονικά θα χρειαζόταν», δήλωσε ο πιλότος ο οποίος έχει εμπειρία από ένα παρόμοιο περιστατικό.

«Το αεροσκάφος είναι πολύ ελαφρύτερο από εκείνο στο οποίο βρίσκεται ο επιβάτης που τραβάει το βίντεο, οπότε θα πετάει πολύ πιο αργά – και μπορεί να υπάρχει ισχυρός αντίθετος άνεμος που σημαίνει επίσης λιγότερο κίνηση πάνω από το έδαφος».

Βέβαια, οι χρήστες του Reddit έσπευσαν να κάνουν τα δικά τους σχόλια σχετικά με το γιατί το αεροπλάνο μπορεί να κρέμεται στον αέρα.

«Κάποια δυσλειτουργία στο Matrix είναι η πιο λογική εξήγηση» σχολίασε κάποιος.

«Όχι, νομίζω ότι έχει σταματήσει στο χρόνο παιδιά, κάποιος να δει εάν είναι ακόμα κολλημένο εκεί», είπε ένας άλλος.

Οι ντόπιοι πάντως, δήλωσαν ότι έχουν γίνει μάρτυρες αυτού του θεάματος ξανά και ξανά. «Ως κάποιος που ζει σε αυτή την περιοχή και οδηγεί συνέχεια σε αυτή τη γέφυρα, είμαι σίγουρος ότι εκατοντάδες ή χιλιάδες άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτή θα είχαν σταματήσει και θα είχαν καταγράψει το αεροπλάνο να αιωρείται πάνω τους στον αέρα» σχολίασε κάποιος με έναν άλλο να προσθέτει: «Ζω δίπλα σε αεροδρόμιο, έρχονται συνέχεια αεροπλάνα και πηγαίνουν πολύ αργά με αυτό τον τρόπο. Φαίνεται αδύνατο, αλλά δεν είναι».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου