Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα 4 πιο ανασφαλή ζώδια

Ενοχλητικό συναίσθημα η ανασφάλεια, «τρώει» εκείνον που την έχει σε μεγάλες δόσεις (γιατί από λίγο, όλοι μας) και επεκτείνεται σαν ιός προς πάσα κατεύθυνση, κοντινή και μακρινή

Μια αβεβαιότητα γι’ αυτό που είσαι, γι’ αυτό που δείχνεις, που κάνεις. Θάρρος με το σταγονόμετρο ή ανάγκη για ασταμάτητη επιβεβαίωση. Ευθραυστότητα που συχνά κρύβεται πίσω από μια επιθετική συμπεριφορά.

Την λένε «ντροπαλή» την λένε «ανασφαλή», ίσως και «άνθρωπο χαμηλών τόνων», «ευάλωτη», «ηττοπαθή», «ζηλιάρα». Εκείνη νιώθει πως δεν αξίζει τιποτα και κρέμεται από τις αντιδράσεις των άλλων.

Η ανασφάλεια φυσικά και δεν αποδίδεται μόνο στο ζώδιο, όπως και κανένα άλλο χαρακτηριστικό. Η τάση όμως προς αυτή, με βάση το συνολικό ψυχολογικό προφίλ του κάθε ζωδίου, υπάρχει. Πώς ακούς «Λέων» και μαντεύεις «ηγέτης»; κάτι τέτοιο.

Παρθένος

Ο κλασικός Παρθένος θα σου πει το λάθος σου, θα σε κρίνει και λιγάκι αλλά μη βιαστείς να σκεφτείς ότι το κάνει ορμώμενος από φουλ αυτοπεποίθηση. Η ανασφάλεια τρώει το μέσα του Παρθένου όπως ο δάκος την ελιά. Δίνει τεράστια σημασία σ’ αυτό που σκέφτονται οι άλλοι για εκείνον και εύκολα πιστεύει πως αδικείται.

«Ο κόσμος είναι κακός» θα σου πει σε μια στιγμή αδυναμίας, όταν αυθαίρετα θα νιώθει πως όλοι τον κατηγορούν γιατί, μάντεψε, υστερεί, κι ας φέρεται σαν να τα ξέρει όλα. Την επόμενη φορά που θα κατηγορήσεις έναν Παρθένο για σκληρότητα, σκέψου τι μπορεί να κρύβεται πίσω απ’ αυτήν.

Ζυγός

Ένα από τα ζώδια που έχουν ελάχιστη συναίσθηση του τι αξίζουν πραγματικά. Αν είσαι typical Ζυγός, τότε πιστεύεις ότι τα κάνεις όλα λάθος, ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια άνθρωποι καλύτεροι από σένα (κι όντως, έτσι μπορεί να είναι, αλλά ο Σκορπιός π.χ., γιατί δεν το σκέφτεται αυτό;) και θες να τα έχεις καλά με όλους, ακριβώς γιατί το να σε κρίνουν είναι δύσκολο στη διαχείριση.

Σου αρκεί αυτός ο μικρός αυστηρός δικαστής που ζει μέσα στο μυαλό σου και κάνει για 10. Μικρές ανάσες αυτοπεποίθησης παίρνεις χάρη στα κομπλιμέντα, αλλά και πάλι, θεωρείς ότι σε δουλεύουν όταν σε κανακεύουν για κάτι καλό. Εμ δεν είναι μετριοφροσύνη, αλλιώς λέγεται.

Καρκίνος

Μάντεψε γιατί τα παίρνουν όλα τόσο προσωπικά οι Καρκίνοι. Μάντεψε γιατί κατεβάζουν ρολά όταν ακούν μια κριτική που δεν τους συμφέρει. Μάντεψε γιατί ζηλεύουν ή γιατί απατούν, γιατί είναι τόσο συναισθηματικά ευάλωτοι και τόσο εξαρτημένοι από τους άλλους.

Ένα από τα πιο αντιφατικά ζώδια του αστρολογικού κύκλου ο Καρκίνος, από τη μία περνιέται για σούπερ ανεξάρτητος κι από την άλλη, όταν τον γνωρίζεις καλά, βλέπεις έναν άνθρωπο που δυσκολεύεται βαθιά να λειτουργήσει μοναχός του.

Η υπέρμετρη ανάγκη του για στοργή και ασφάλεια, ακόμα και στην πιο εφήμερη μορφή τους, μπορεί να τον ωθήσουν σε πολύ λάθος κινήσεις.

Ιχθύς

Ζώδιο με αυτοπεποίθηση ο Ιχθύς; Ερμ όχι και τόσο. Περνάει κατά καιρούς κάτι φασάρες με ανασφάλειες συναισθηματικές, λες και πέφτει ο γενικός και μηδενίζονται όλα.

Ο Ιχθύς παλεύει με διάφορα «πρέπει», με μία συστολή που αν υπερβεί το όριο δεν έχει απλά γούστο, αλλά τον πηγαίνει και δέκα βήματα πίσω. Νιώθει ανεπαρκής; νιώθει. Ότι δεν ξέρει πού βρίσκεται και πού πάει; κι απ’ αυτό. Θα ‘θελε να ‘ταν αλλιώς; Ουου, με χίλια.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου