Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: Στρίπερ βάζει πλώρη για δήμαρχος – «Ελάτε να με δείτε επί σκηνής» λέει στους ψηφοφόρους

Γνωστή στρίπερ θέτει υποψηφιότητα για δήμαρχος του Πόρτλαντ. Στόχος της μεταξύ άλλων να σταματήσει τη μαζικό έξοδο κατοίκων από την πόλη, να καταπολεμήσει την εγκληματικότητα και να προσελκύσει περισσότερους καλλιτέχνες 

Οι τοξικομανείς και οι άστεγοι αναγκάζουν εδώ και καιρό πολλές επιχειρήσεις να εγκαταλείψουν το κέντρο του Πόρτλαντ του Όρεγκον, αλλά μια διαβόητη στρίπερ που είναι υποψήφια δήμαρχος ισχυρίζεται ότι έχει τη λύση: να φέρει περισσότερους καλλιτέχνες.

Η στρίπερ «Viva Las Vegas» παραδέχεται ότι δεν έχει εμπειρία διακυβέρνησης, αλλά ισχυρίζεται ότι θα λύσει τα προβλήματα της πόλης με την εγκληματικότητα και τα ναρκωτικά, αναθέτοντας τα περισσότερα από τα καθήκοντα δημάρχου σε άλλους. Η πόλη βρίσκεται σε κρίση, με το Όρεγκον να εκδίδει έκτακτη ανάγκη 90 ημερών λόγω της κρίσης της φαιντανύλης στο κέντρο του Πόρτλαντ τον Ιανουάριο.

Ο δήμαρχος Tεντ Γουίλερ σημείωσε ότι υπήρχαν 6.300 άστεγοι στους δρόμους της πόλης το 2023 και καταγράφηκαν 527 υπερβολικές δόσεις στο Πόρτλαντ πέρυσι, σύμφωνα με το Spectrum News.

Αλλά η «Βίβα» που το πραγματικό της όνομα είναι Λιβ Όστους αποκάλυψε το μεγάλο της σχέδιο, λέγοντας στη Williamette Week: «Αν αναζωογονηθεί το κέντρο της πόλης, αυτό μπορεί να ανυψώσει τα πάντα. Αν μπορούσαμε να αρχίσουμε να βλέπουμε ξανά το κέντρο της πόλης να ανθίζει, αν βάζαμε ένα στούντιο τέχνης στο κέντρο της πόλης, πολύ σύντομα θα είχαμε μια καφετέρια. Πολύ σύντομα θα έχουμε ένα μέρος για μεσημεριανό γεύμα» είπε.

Η εταιρεία ακινήτων Colliers έδωσε «μια ζοφερή βραχυπρόθεσμη προοπτική» για το Πόρτλαντ σε μια πρόσφατη έκθεση, σημειώνοντας ότι πάνω από το 26% των χώρων γραφείων της πόλης ήταν άδειο και μεταξύ 2020 και 2021, ενώ η κομητεία Multnomah έχασε 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω των ανθρώπων που έφυγαν, σύμφωνα με την ίδια δημοσίευση.

Η Οστους, μια ειλικρινής συνήγορος των εργαζομένων του σεξ, εξήγησε ότι πιστεύει πως ο δήμαρχος θα πρέπει να είναι «αρχηγός πρότυπο» και σχεδιάζει να παραδώσει τις ευθύνες που δεν έχει την εμπειρία να αναλάβει. «Δεν έχω καμία», είπε για την εμπειρία της στη διοίκηση. «Η ομάδα που θα συγκεντρώσω θα είναι οι άνθρωποι που θα με καθοδηγήσουν σε αυτό».

«Οι καλλιτέχνες θα φέρουν ενέργεια στο κέντρο της πόλης. Και καθώς έρχεται η ενέργεια, θα υπάρχει περισσότερη ελπίδα», πρόσθεσε. Η ίδια μετακόμισε στο Πόρτλαντ το 1997 για να ακολουθήσει μια καριέρα στη μουσική και τελικά άρχισε να γυμνάζεται και λέει ότι οι ικανότητές της την κάνουν καλή ακροάτρια. «Έχω περάσει 27 χρόνια ακούγοντας ανθρώπους. Ο δήμαρχος [πρέπει να είναι] κάποιος που ακούει και συνδέεται με τους ανθρώπους και υπενθυμίζει στο Πόρτλαντ τα καλύτερα μέρη του», εξήγησε

Αντιμετωπίζει άλλους τρεις υποψηφίους, αλλά είπε ότι η εστίασή της στη «δημιουργικότητα και την κοινότητα» την καθιστούν καλύτερη επιλογή για δήμαρχο — και η ψήφιση νόμων μπορεί να αφεθεί στο δημοτικό συμβούλιο. «Νομίζω ότι μπορεί να εναπόκειται στο Δημοτικό Συμβούλιο να ψηφίζει τη νομοθεσία», είπε προσθέτοντας ότι δεν θα ήθελε να είναι η ίδια μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Δεν θέλω αυτό το ρόλο. Δεν θέλω να νομοθετώ. Για μένα, το αξίωμα του δημάρχου αντιπροσωπεύει περισσότερο μια σκηνή, περισσότερο έναν άμβωνα. Δεν θέλω να μιλάω μόνο για πραγματιστικά πράγματα. Ας έχουμε λίγη ελπίδα. Ας έχουμε λίγη περισσότερη έμπνευση. Και θυμηθείτε τι είναι μαγικό για το Πόρτλαντ», είπε.

Η 49χρονη εμφανίζεται στη σκηνή σε ένα στριπτιτζάδικο που ονομάζεται Mary’s στο Πόρτλαντ. Απευθυνόμενη σε όσους δεν θέλουν μια στρίπερ για δήμαρχο της πόλης τους, η Όστους επιδεικνύει τον μακρύ κατάλογο των επιτευγμάτων της εκτός pole – και στη συνέχεια τους καλεί να την παρακολουθήσουν… επί σκηνής.

«Αν η δουλειά της στρίπερ είναι τόσο κατακριτέα θα μπορούσαν να δουν το TED Talk μου, να διαβάσουν το βιβλίο ή να δουν την ταινία. Οι στρίπερ είναι εκπληκτικά δυνατά, χαριτωμένα ανθρώπινα όντα μέσα και έξω. Θα τους προσκαλούσα στο Mary’s για να με αφήσουν να τους αλλάξω γνώμη», είπε.

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου