Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Αθηνά Μαξίμου: «Για πάρα πολλά χρόνια έψαχνα τη φιγούρα του πάτερα στις σχέσεις μου»

«Στη φάση αναζήτησης συντρόφου με τα χαρακτηριστικά του πάτερα μου, έκανα λάθη, τα οποία δεν μετανιώνω καθόλου, ανήκουν στην προσωπική μου ιστορία», είπε η Αθηνά Μαξίμου.

Η Αθηνά Μαξίμου μίλησε στο «Πάμε Δανάη» και τον Άρη Καβατζίκη για το διαζύγιο που την «μεγάλωσε» γρήγορα, για την αναζήτηση πατρικής φιγούρας στις σχέσεις, για την 20χρόνη σχέση με τον Αιμίλιο Χειλάκη και το ενδεχόμενο μίας απιστίας.

«Στη σχέση μας με τον Αιμίλιο, αυτό το “θέλω να με κοιτάξεις, θέλω να με φροντίσεις” συμβαίνει και από τους δυο μας. Την τρίτη φορά που νόσησα από κορωνοϊό, ο Αιμίλιος μου έφτιαξε την πιο ωραία κοτόσουπα της ζωής μου, γιατί ήταν ο άνθρωπος που ήθελα να τη φτιάξει», είπε αρχικά η Αθηνά Μαξίμου.

Για τα παιδικά της χρόνια η Αθηνά Μαξίμου αποκάλυψε: «Ήμουν παιδί που μεγάλωσα πολύ γρήγορα, γιατί οι γονείς μου χώρισαν όταν ήμουν 3,5 ετών, ξαφνικά βρέθηκα αντιμέτωπη με δυο διαφορετικά περιβάλλοντα. Θυμάμαι ότι παίζαμε σαν παιδιά με τον πάτερα μου κι ερχόταν η μητέρα μου και σύζυγός του, ως αρχηγός της οικογένειας, για να επιβάλλει την τάξη. Όταν χώρισαν οι γονείς μου ήρθα αντιμέτωπη με την αρχηγό της οικογένειας και έπρεπε πλέον το ένα παιδί από τα δυο να τα βγάλει πέρα μονό του μαζί της. Συνέχισα να βλέπω τον πάτερα μου, άλλα μου δημιουργήθηκε έλλειψη, γιατί από εκεί που ήμασταν «αυτοκόλλητοι», το ένα «αυτοκολλητάκι» εξαφανίστηκε».

Η Αθηνά Μαξίμου συνέχισε: «Συγχώρησα τη μητέρα μου πιο εύκολα, γιατί κατά κάποιο τρόπο μεγαλώσαμε μαζί, ενώ με τον πάτερα μου δεν είχα τόσο ισχυρή πραγματικότητα. Με τον πάτερα μου είχα εσωτερική πραγματικότητα, πάντα πίστευα ότι θα τα έκανε καλύτερα από τη μητέρα μου, άλλα αυτό ήταν ένα ιδεατό σύνδρομο στο μυαλό μου. Έκανα αρκετά χρόνια να συγχωρήσω τον πάτερα μου γι’ αυτή την «εγκατάλειψη». Για πάρα πολλά χρόνια έψαχνα τη φιγούρα του πάτερα στις σχέσεις μου, μέχρι που κάποια στιγμή λόγω ψυχανάλυσης κατάφερα να απεμπλακώ από αυτό. Στη φάση αναζήτησης συντρόφου με τα χαρακτηριστικά του πάτερα μου, έκανα λάθη, τα οποία δεν μετανιώνω καθόλου, ανήκουν στην προσωπική μου ιστορία».

Για τη σχέση της με τον Αιμίλιο Χειλάκη, η Αθηνά Μαξίμου είπε: «Στη σχέση μου με τον Αιμίλιο μπήκα απαλλαγμένη από το σύνδρομο αναζήτησης του πάτερα, γι’ αυτό ενδεχομένως είναι υγιής και έχει διάρκεια. Η μητέρα μου τα πάει πολύ καλά με τον Αιμίλιο, σε κάποια θέματα έχουν κάνει κόμμα, είναι τόσο χαριτωμένο, είναι δυο άνθρωποι που λατρεύω, είναι η ζωή μου. Με τον Αιμίλιο συμπληρώσαμε 20 χρόνια κοινής ζωής, σαν να μεγάλωσε ένας άνθρωπος και να έγινε 20 ετών.

Αυτό που νιώθουμε πλέον με τον Αιμίλιο είναι καθαρή απογυμνωμένη αγάπη, άλλα ταυτόχρονα ο Αιμίλιος εμπλουτίζει τη ρίζα μου σε αυτή τη ζωή. Ο Αιμίλιος είναι ο λόγος που δημιουργώ, παράγω, ξυπνάω το πρωί, ονειρεύομαι το βράδυ που θα πέσω να κοιμηθώ, είναι το βασικό συστατικό της χαράς μου. Έχω τεράστια αποθέματα υπομονής, άλλα όταν πάθω έξαρση μπορεί να γίνω πολύ σκληρή και άγαρμπη».

Δειτε το βιντεο εδω

Όσον αφορά τη ζήλια, η Αθηνά Μαξίμου είπε: «Το παιχνίδι της ζήλιας και της διεκδίκησης υπάρχει στο βλέμμα μας, άλλα με παιδική κατάθεση, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλον. Μετά από τόσα χρόνια ξέρουμε ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη και μπορεί κάποιος από τους δυο μας να ερωτευτεί παράφορα κάποιον ή κάποια άλλη. Ξέρω ότι ακόμη κι αν ένας από τους δυο ερωτευτεί κάποιον άλλο άνθρωπο, η δίκη μας σχέση είναι πάνω από αυτό, ο ένας για τον άλλον είμαστε πολύ ισχυρή αναφορά. Αν αγαπάς κάποιον και σου πει «ερωτεύτηκα», θα πεις «μην είσαι ερωτευμένος;», η σύγκριση είναι λάθος γιατί το ξεχωριστό του άλλου τράβηξε την προσοχή. Αν ο άλλος ερωτευτεί κάποιον δεν του παραχωρείς το χώρο σου, παραχωρείς την ελευθέρια του αισθήματος του».

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου