Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018

Ο ρόλος της γιαγιάς στη διατροφή των παιδιών το καλοκαίρι


Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μετά το κλείσιμο των σχολείων, πολλά παιδιά περνούν αρκετές ώρες με τους παππούδες τους, οι οποίοι τα φροντίζουν τις ώρες που εργάζονται οι γονείς.


Έτσι, ένα σημαντικό κομμάτι της διατροφικής τους εκπαίδευσης και συμπεριφοράς περνάει στα χέρια των γιαγιάδων και των παππούδων, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να «κακομάθουν» τα παιδιά, προσφέροντας περισσότερες «λιχουδιές» ή μαγειρεύοντας φαγητά που τους αρέσουν περισσότερο, με σκοπό να τα ευχαριστήσουν.

Ωστόσο, οι εν λόγω αποκλίσεις από το διατροφικό πρόγραμμα των παιδιών, είναι πιθανό να οδηγήσουν σε υιοθέτηση «ανθυγιεινών» διαιτητικών συνηθειών, οι οποίες μπορεί να διατηρηθούν και μετά το τέλος των διακοπών. Συνεπώς, είναι χρήσιμο να δώσετε τις απαραίτητες «οδηγίες» στις γιαγιάδες και τους παππούδες, προκειμένου να υπάρχει συνέπεια ως προς πρόγραμμα διατροφής και τους κανόνες που ενδεχομένως έχετε θεσπίσει εσείς οι ίδιοι με το παιδί σας.

Ειδικότερα, θα πρέπει να εξηγήσετε τους λόγους για τους οποίους θέλετε το παιδί να διατηρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο το πρόγραμμα που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καθώς και να αποσαφηνίσετε κάποιους «μύθους» για τη διατροφή των παιδιών.

Τέλος, είναι σημαντικό να τους υπενθυμίσετε ευγενικά πως και εκείνοι αποτελούν πρότυπα για τα εγγόνια τους και συνεπώς θα πρέπει να τους δίνουν το καλό παράδειγμα, υιοθετώντας υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου