Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Ραφαήλ Τσακίρης: «Υπάρχει αγριότητα, γιατί είναι ένα γήινο κομμάτι το να δημιουργείς κάτι...»

Αφού πέρασε από την... κουζίνα της κολάσεως, ο Ραφαήλ Τσακίρης αναδείχθηκε νικητής, έπειτα από μια δύσκολη μονομαχία με τον Νίνο.

Ο νεαρός σεφ μιλάει με συγκίνηση για τη νίκη του και διευκρινίζει τι τον «χωρίζει» από τον ανταγωνιστή του το Νίνο.

Περάσατε από την... κόλαση για να φθάσετε μέχρι εδώ; 
«Η καθημερινότητα μας είναι μια κόλαση, αλλά έτσι είναι η κουζίνα μας: και κόλαση και παράδεισος...»

Στην εκπομπή βλέπαμε να επικρατεί μια αγριότητα, ενώ παράλληλα κάνατε μια δημιουργική δουλειά. Είναι έτσι και η πραγματικότητα; «Υπάρχει αγριότητα, γιατί είναι ένα γήινο κομμάτι το να δημιουργείς κάτι... Από την αρχαιότητα η μαγειρική ήταν συνδεδεμένη με τη φύση, όπου και εκεί υπάρχει ένα κομμάτι αγριότητας. Ένα φαγητό περικλείει ανάμεικτα συναισθήματα και χρειάζεται πάνω από όλα αγάπη», λέει στο 7 μέρες tv ενώ μιλά για τις σχέσεις του με τον Νίνο.

«Όταν δουλεύεις σε μια κουζίνα και παράλληλα μένεις με τα παιδιά αυτά -ήμασταν 20 διαφορετικές προσωπικότητες- υπάρχουν συμπάθειες και αντιπάθειες. Στο κομμάτι του Νίνο, δεν έχουμε κάτι, αλλά οι κουζίνες όπως έχει αποδειχθεί δεν είναι ένας εύκολος χώρος για να αντεπεξέλθεις και ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Οπότε, κάποιες στιγμές υπάρχουν κόντρες και ίντριγκες αλλά με το κλείσιμο της βάρδιας όλα φτιάχνουν και μένουμε φίλοι -φίλοι βέβαια δεν μπορούμε να είμαστε, αλλά έστω συνάδελφοι που κάνουμε αυτό που αγαπάμε»

Θα μπορούσατε να συνεργαστείτε; «Όχι, γιατί έχουμε διαφορετική μαγειρική κουλτούρα, εντελώς διαφορετική μαγειρική ταυτότητα. Εννοείται ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε χωράφια, αλλά είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι -ποτέ δεν υπήρχε κόντρα, αλλά δεν εκπέμπουμε στην ίδια συχνότητα. Είναι φυσιολογικό αυτό, δεν μπορώ να κάνω παρέα μαζί του ή να συνυπάρξω σε μια κουζίνα μαζί του. Σε κάθε περίπτωση είναι εξαιρετικός μάγειρας, τυπικός, καθαρός, με πολύ ωραίο στήσιμο στα πιάτα του», λέει ο ίδιος.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου