Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Τι ποτό μπορώ να επιλέξω όταν κάνω δίαιτα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι έξοδοι για διασκέδαση πληθαίνουν και στις περισσότερες περιπτώσεις συνοδεύονται από κατανάλωση αλκοόλ.

Ωστόσο, η κατανάλωση αλκοόλ, όταν υπερβαίνει τον κανόνα του μέτρου, αφενός επιδρά αρνητικά στην υγεία και αφετέρου μπορεί να δυσκολέψει την προσπάθεια απώλειας ή διατήρησης του σωματικού βάρους, δεδομένου ότι πρόκειται για ένα συστατικό που αποδίδει ενέργεια. Επομένως, οι θερμίδες του αλκοόλ δε θα πρέπει να περνούν απαρατήρητες, ειδικά σε περιόδους δίαιτας.

Όσον αφορά στο θερμιδικό περιεχόμενο των διαφόρων ειδών αλκοολούχων ποτών, αυτό διαφοροποιείται ανάλογα με τον αλκοολικό βαθμό του ποτού, αλλά και τα επιπλέον συστατικά που μπορεί να προστεθούν σε αυτό. Έτσι, ένα μικρό ποτήρι (120 mL) κρασί προσφέρει περίπου 80-100 θερμίδες, ανάλογα με το αν είναι ξηρό ή γλυκό, ένα κουτάκι μπύρας (330 ml) γύρω στις 150 θερμίδες, ενώ τα πιο «δυνατά» ποτά, όπως η βότκα, το ουίσκι, το τζιν, το ρούμι ή το ούζο αποδίδουν 100-120 θερμίδες ανά μερίδα, όταν καταναλώνονται σκέτα.

Από την άλλη, «ειδική» κατηγορία αποτελούν τα κοκτέιλ, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή το καλοκαίρι, αφού συχνά σερβίρονται σε μεγάλα ποτήρια και μπορεί να περιέχουν ποικιλία θερμιδογόνων συστατικών. Ειδικότερα, η θερμιδική αξία ενός κοκτέιλ μπορεί να κυμαίνεται από 150 έως και 400 θερμίδες.

Συνεπώς, εάν βγαίνετε συχνά το καλοκαίρι, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ένα απλό ποτό και να περιοριστείτε σε 1-2 μερίδες. Τέλος, δώστε προσοχή και στα συνοδευτικά σνακ που σερβίρονται μαζί με το ποτό, τα οποία συνήθως διαθέτουν υψηλή ενεργειακή πυκνότητα.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου