Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Χαμός με το πάρκινγκ της Μαντόνα στη Λισαβόνα

Ποιος θα το περίμενε ότι το πάρκινγκ της Madonna στη Λισαβόνα θα προκαλούσε πολιτική θύελλα.

Η βασίλισσα της ποπ για άλλη μια φορά έγινε πρώτο θέμα στον Τύπο καθώς η αντιπολίτευση «πυροβολεί» την κυβέρνηση και τον δήμαρχο της πορτογαλικής πρωτεύουσας για το πάρκινγκ της.

Οι αντιδράσεις άρχισαν έπειτα από άρθρο της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Expresso», που αποκάλυπτε το μισθωτήριο συμβόλαιο μεταξύ του σοσιαλιστή δημάρχου της Λισαβόνας και της ποπ σταρ για την ενοικίαση οικοπέδου κοντά στο σπίτι της στις όχθες του Τάγου. Η Μαντόνα ενοικίασε χώρο προς 720 ευρώ τον μήνα για να παρκάρει μέχρι και 15 οχήματά της. Μόνο που ο χώρος πάρκινγκ όπως αναφέρει η εφημερίδα «Espresso, βρίσκεται δίπλα σε κτίριο για το οποίο γίνονται διαπραγματεύσεις προκειμένου να στεγαστεί εκεί η μελλοντική πρεσβεία του Ανατολικού Τιμόρ και προοριζόταν για διπλωματικό πάρκινγκ.

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, το σοσιαλδημοκρατικό, ζήτησε να μάθει τον «λόγο για τον οποίο ο δήμαρχος επέτρεψε να γίνει μια τέτοια εξαίρεση», ενώ το Λαϊκό Κόμμα κατηγόρησε τον δήμαρχο ότι «χρησιμοποιεί την πολιτιστική κληρονομιά προς όφελός του».

Μέχρι και ο κυβερνητικός εταίρος των σοσιαλιστών, το Αριστερό Μπλοκ, επενέβη ζητώντας να διευθετηθεί το θέμα της στάθμευσης «με υπευθυνότητα», δεδομένων των δυσκολιών στο πάρκινγκ που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της Λισαβόνας.

Μετά τις αντιδράσεις ο δήμαρχος της Λισαβόνας, Φερνάντο Μεντίνα, έδωσε στη δημοσιότητα το συμβόλαιο με τη Μαντόνα, στο οποίο υπάρχει όρος ότι θα λυθεί αν το διπλανό μέγαρο μετατραπεί σε πρεσβεία.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου