Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Χώρισες φέτος το καλοκαίρι; Mην ψάξεις για σύντροφο «παυσίπονο»

Το καλοκαίρι έχει πλέον έρθει για τα καλά. Ενώ οι φίλοι σου κανονίζουν με το έτερον τους ήμισυ, τους προορισμούς των διακοπών τους, εσύ σκέφτεσαι ότι φέτος χώρισες θα είσαι μόνη/ος.


Ας αφήσουμε για λίγο το θέμα του καλοκαιριού και των διακοπών και ας δούμε συνοπτικά το θέμα του χωρισμού.

Όταν ένας χωρίζει βιώνει  συχνά την αίσθηση ότι έχει χάσει ένα μέρος του εαυτού του.  Αυτή  η "απώλεια του εαυτού" είναι στην πραγματικότητα η κύρια πηγή συναισθηματικού πόνου.

Η έντονη αυτή  συναισθηματική δυσφορία μας οδηγεί συχνά στο να ψάξουμε γρήγορα για μια επόμενη σχέση. Ένα νέο “άλλο μας μισό” για να γεμίσουμε το κενό που μας έχει δημιουργηθεί.

Μπαίνουμε λοιπόν και πάλι σε μια νέα σχέση “τσιρότο”, με σκοπό να θεραπεύσουμε τις πληγές της προηγούμενης, ενώ παράλληλα  αντιμετωπίζουμε το νέο αυτό άτομο με ανασφάλειες, απωθημένα και άλλα απομεινάρια των προηγούμενων σχέσεων … και πάλι από την αρχή!

Το ερώτημα είναι λοιπόν , “πώς σταματάω αυτό τον οδυνηρό κύκλο; ”.

Η λύση είναι απλή. Αντί να ψάχνεις συντρόφους/ παυσίπονα, ψάξε να βρεις το “κομμάτι που λείπει μέσα σου”.

Μη ψάχνεις για το “άλλο σου μισό¨ γιατί κάτι τέτοιο δε θα σε θεραπεύσει.   Ο αγαπητός σε όλους Χόρχε Μπουκάι στο βιβλίο “Να βλέπεις στον έρωτα”, ισχυρίζεται ότι αυτή είναι μια λανθασμένη νοοτροπία που υιοθετήσαμε από τις προηγούμενες γενναίες. Συγκεκριμένα γράφει:  “ Ο έρωτας που προτείνουμε χτίζεται μεταξύ ολόκληρων ανθρώπων που συναντιούνται, όχι ανάμεσα σε δύο μισά που χρειάζονται το ένα το άλλο για να νιώσουν ολόκληρα”.

Έχει έρθει το καλοκαίρι πλέον για τα καλά …

Μη σπαταλάς χρόνο και ενέργεια με το να στεναχωριέσαι που δεν έχεις κάποιον ερωτικό σύντροφο. Είναι η ευκαιρία να αφιερώσεις λίγο χρόνο σε αυτόν που σε αγαπάει πιο πολύ απ όλους. Σε αυτόν που είναι πάντα διπλά σου και δε θα σε προδώσει ποτέ (αν δε του το επιτρέψεις/ επιβάλεις εσύ)… τον εαυτό σου!

Κάνε πράγματα που σου αρέσουν, βγες με τη παρέα σου, διάβασε βιβλία, δες ταινίες/ σειρές, πήγαινε για μπάνιο (έστω και χωρίς παρέα), ευχαριστήσου τη κάθε στιγμή αυτού του καλοκαιριού έτσι όπως θέλεις εσύ!

Στο κάτω κάτω, αυτό που θέλεις, είναι το να είσαι καλά και το να νιώθεις ωραία. Σωστά;  Αυτή η πρόταση από μόνη της αναφέρεται σε εσένα και στην αξία της μοναδικότητας σου. Αντιμετώπισε αυτή τη κατάσταση θετικά και με αισιοδοξία  γιατί είναι η ευκαιρία που χρειαζόσουν  για να τα βρεις με τον εαυτό σου. Το αληθινό σου “άλλο μισό” !

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου