Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Μαρία Ναυπλιώτου: «Είναι πολύ μεγαλύτερο τίμημα η μοναξιά σε μια σχέση παρά η μοναξιά από επιλογή»

Στα πρώτα της βήματα η Μαρία Ναυπλιώτου πρόλαβε να δει τους γονείς της να την απολαμβάνουν από τις θέσεις της πλατείας.

Δυστυχώς ο καρκίνος τους πήρε και τους δύο από κοντά της μέσα σ' έναν χρόνο, έπειτα από δεκαετή περιπέτεια στην οποία η ίδια ήταν εκεί ολόψυχα. Έφυγαν ήσυχοι γιατί το «στέρεον» της οικογένειας στην πορεία της κοινής ζωής τους μετουσιώθηκε σε απόλυτη εμπιστοσύνη για τις επιλογές των παιδιών τους.

Η ηθοποιός έκανε το όνειρο της πραγματικότητα και τα μάτια των γονιών της μπόρεσαν να το διακρίνουν καθαρά. Η απώλεια τους την έκανε πολύ δυνατή και την οδήγησε εκεί που πάντα οδηγεί μια μεγάλη απώλεια: στην εκτίμηση του απλού, του καθημερινού, του παρεξηγημένα ασήμαντου.

Μοναδική ανεκπλήρωτη επιθυμία της μαμάς της παρέμεινε το γεγονός ότι η Μαρία δεν παντρεύτηκε. Ισως αν την άκουγε τώρα θα καταλάβαινε πως τελικά καλύτερα που συνειδητά επέλεξε να μην κάνει κάτι που οι περισσότεροι, δυστυχώς, κάνουν ασυνείδητα. Επανειλημμένα στις συνεντεύξεις της έχει προσπαθήσει να δικαιολογήσει την απόφαση της

«Έλειπαν πολλά από όσα θα μπορούσαν να με κάνουν ζευγάρι δια βίου με κάποιον. Η μητέρα μου ήθελε να παντρευτώ, φυσική επιθυμία κάθε μητέρας. Αλλά, όσο και αν ήθελε, δεν το έκανα. Σε μια σχέση παίζουν ουσιαστικό ρόλο οι ανεπάρκειες που σιγά-σιγά αποκαλύπτονται. Φταίει συχνά ότι δεν ερχόμαστε σε επαφή με τον εαυτό μας, δεν αντιλαμβανόμαστε ό,τι κρύβουμε, δεν καταλαβαίνουμε τους άλλους. Και όταν δεν έχουμε το κουράγιο ή την πίστη να κάνουμε κάτι για τις ανεπάρκειες μας, οι σχέσεις διαλύονται. Κι αν δεν διαλύονται, τα ζευγάρια συμβιβάζονται κάτω από τον φόβο της μοναξιάς. Για μένα είναι πολύ μεγαλύτερο τίμημα η μοναξιά σε μια σχέση παρά η μοναξιά από επιλογή», λέει η ίδια στο περιοδικό Gala.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου