Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Πρώτες βοήθειες για τα μαλλιά σας όταν κάνει κρύο

Όλοι γνωρίζουμε ότι το κρύο, ο αέρας και το χιόνι μπορεί να είναι καταστροφικά για το δέρμα, αλλά λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι η


τρίχα μπορεί επίσης να υποστεί σοβαρές ζημιές από το κρύο και τις χειμερινές βροχοπτώσεις. Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για να κρατήσετε τα μαλλιά σας υγιή και σε καλή κατάσταση από το κρύο του χειμώνα.

Μην βγαίνετε έξω με βρεγμένα μαλλιά.

Αν βγεις έξω με βρεγμένα μαλλιά σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να παγώσουν τα μαλλιά. Το παγωμένο νερό αναγκάζει την τρίχα να επεκταθεί, και αν τα μαλλιά σας έχουν απορροφήσει την υγρασία, τότε στο μέλλον θα αποκτήσετε κατεστραμμένα μαλλιά.

Το χειμώνα, για να βεβαιωθείτε ότι τα μαλλιά σας είναι προστατευμένα, πάντα να τα στεγνώνετε πολύ καλά πριν βγείτε έξω.

Επιλέξτε ένα στυλ συμβατό με τις ανάγκες του καιρού.

Για τους χειμερινούς μήνες επιλέξτε ένα χτένισμα που θα σας κρατά ζεστούς. Ο χειμώνας μπορεί να μην είναι η καλύτερη εποχή για ένα υπερ-κοντό κούρεμα.

Τα κασκόλ είναι φίλοι σας

Τα ρούχα που εφαρμόζουμε στα μαλλιά μπορεί να αποβούν καταστροφικά. Οι κουκούλες από τα μπουφάν, τα μάλλινα καλύμματα, οι ωτοασπίδες, όλα αυτά καταστρέφουν την κομμωτικής σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορούν να οδηγήσουν σε κατεστραμμένα μαλλιά, ακόμη και ο στατικός ηλεκτρισμός μπορεί να καταστρέψει τα σκέλη της τρίχα.

Αντ΄αυτού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μεταξωτό μαντίλι ή σατέν μεταξύ των μαλλιών σας και του καπέλου, ή από την κουκούλα.Το ύφασμα του μαντηλιού θα προστατεύει τα μαλλιά σας από την τραχύτητα του μάλλινου κασκόλ, και θα αναιρεί το στατικό φορτίο που συνήθως δημιουργείται στη διάρκεια του χειμώνα.

Υγρασία, υγρασία, υγρασία

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι το καλοκαίρι είναι η εποχή τα μαλλιά μας γίνονατι πιο ξηρά. Ο χειμώνας όμως είναι πιο καταστροφικός για τα μαλλιά. Η μετάβαση από ένα κρύο, υγρό εξωτερικό περιβάλλον σε ένα θερμό περιβάλλον όπου ο αέρας έχει απογυμνωθεί από κάθε υγρασία από οποιαδήποτε από τις μεθόδους θέρμανσης που διατίθενται σήμερα. Θα πρέπει να κρατάτε τα μαλλιά σας πάντα ενυδατωμένα. Χρησιμοποιήστε ένα conditioner ή έναν ορό αντι-φριζαρίσματος για να βεβαιωθείτε ότι η τρίχα είναι σφραγισμένη από την απώλεια υγρασίας.

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου