Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Tι πρέπει να προσέxετε στις σπιτικές μπάρες δημητριακών

Οι μπάρες δημητριακών αποτελούν μια εύκολη λύση για τα ενδιάμεσα γεύματα και συχνή επιλογή σε δίαιτες απώλειας βάρους.

Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια διατίθεται μεγάλη ποικιλία προϊόντων στην αγορά, τόσο συσκευασμένων, όσο και μη-συσκευασμένων που πωλούνται σε φούρνους, ζαχαροπλαστεία ή ακόμη και καφετέριες.

Τι θα πρέπει, όμως, να προσέξετε εάν επιλέξετε να φτιάξετε τις δικές σας μπάρες δημητριακών;

Συνήθως για την Παρασκευή τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν υλικά όπως νιφάδες βρώμης, μέλι, ταχίνι, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα και να αποφευχθεί η προσθήκη ζάχαρης και «ανθυγιεινών» λιπαρών υλών. Ωστόσο, το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται αυτές οι πρώτες ύλες δε συνεπάγεται ότι το τελικό προϊόν έχει χαμηλότερο θερμιδικό περιεχόμενο.

Μάλιστα, πολύ συχνά μπορεί να ισχύει το ακριβώς αντίθετο, με πολλές συνταγές για μπάρες να «δίνουν» προϊόντα με πολύ περισσότερες θερμίδες από τις τυποποιημένες μπάρες. Με άλλα λόγια, είναι πολύ πιθανό μια «υγιεινή» χειροποίητη μπάρα να είναι πολύ πλούσια σε θερμίδες, συνεισφέροντας σημαντικά στην ημερήσια συγκομιδή θερμίδων, γεγονός που θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, ειδικά από όσους προσπαθούν να μειώσουν το σωματικό τους βάρος.

Συνεπώς, εάν επιλέξετε να φτιάξετε τις δικές σας μπάρες, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο είδος της συνταγής που θα χρησιμοποιήσετε, προτιμώντας εκείνες που είναι σχετικά απλές και περιλαμβάνουν μικρό αριθμό υλικών. Ακόμη, φροντίστε να «μοιράσετε» το τελικό προϊόν σε πολλές μικρές μερίδες, ώστε να μειώσετε τη θερμιδική αξία ανά τεμάχιο.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου