Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Τραχανώτο θαλασσινών

Υλικά

500 γρ. τραχανά ξινό
200 γρ. μύδια
8-9 γαρίδες (μέτριο μέγεθος)
2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

καθαρίζετε καλά και πλένετε τα μύδια.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Ανακατεύετε για 2 λεπτά και προσθέτετε τα μύδια και τις γαρίδες.

 Σβήνετε με το κρασί και μόλις εξατμιστούν τα υγρά προσθέτετε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι. Τα μαγειρεύετε για 7-8 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτετε στα θαλασσινά, τον τραχανά και ½ ποτήρι νερό και ανακατεύετε.

Μαγειρεύετε για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να χυλώσει και αποσύρετε από τη φωτιά.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου