Σάββατο 20 Απριλίου 2019

Έχω θυρεοειδή, θα δυσκολευτώ να χάσω βάρος;

Ο θυρεοειδής αδένας, είναι υπεύθυνος για την έκκριση ορμονών, που συμμετέχουν σε μεγάλο αριθμό φυσιολογικών διεργασιών όπως ο μεταβολισμός υδατανθράκων και

λιπιδίων, η θερμορύθμιση, η διαδικασία της αναπνοής, η φυσιολογική λειτουργία του καρδιαγγειακού και νευρικού συστήματος, η ρύθμιση των επιπέδων λιπιδίων του αίματος και πολλές άλλες. Έτσι, η διαταραχή της φυσιολογικής λειτουργίας του θυρεοειδούς, μπορεί να έχει πολλές επιπτώσεις, αλλά και να δυσκολέψει τη διαχείριση του σωματικού βάρους, ελαττώνοντας το βασικό μεταβολικό ρυθμό.

Ωστόσο, η χορήγηση της κατάλληλης φαρμακευτικής αγωγής, μπορεί να οδηγήσει σε αποτελεσματική ρύθμιση των θυρεοειδικών ορμονών, διορθώνοντας τυχόν μεταβολές στο βασικό μεταβολικό ρυθμό. Συνεπώς, άτομα που έχουν ρυθμίσει επιτυχώς τη λειτουργία του θυρεοειδούς, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα σε μια προσπάθεια απώλειας βάρους. Φροντίστε, λοιπόν, να ελέγξετε τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα πριν ξεκινήσετε μια δίαιτα απώλεια βάρους, ενώ αν λαμβάνετε ήδη φαρμακευτική αγωγή μην αμελείτε την τακτική παρακολούθησή του.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου