Κυριακή 21 Απριλίου 2019

«Με γεµίζει η οικογένειά µου και η θάλασσα. Ο µεγαλύτερός µου φόβος μην πάθουν τίποτα τα παιδιά μου»

Για τον Γιάννη Στάνκογλου, μεγαλύτερη σημασία και πάνω από όλα είναι η οικογένεια που έχει αποκτήσει με τη σύζυγό του Αλίκη Δανέζη

Διαβάστε με πόση αγάπη και τρυφερότητα μιλάει για τα πιο αγαπημένα του πρόσωπα ο ηθοποιός...

Από τις ταινίες «Τανγκό των Χριστουγέννων», «Ξενία» και «Πλατεία Αμερικής» σε απαιτητικούς θεατρικούς μονολόγους και σε παιδικές παραστάσεις, και από το «Βίκτωρ Βικτώρια» στην Επίδαυρο. Τα δοκιμάζεις όλα. Υπάρχει κάποιο όριο που ονειρεύεσαι να ξεπεράσεις; Ή κάποιο που δεν θα ξεπερνούσες ποτέ;

Κοίταξε, όλα έχουν να κάνουν µε τη στιγµή. Με το τώρα. Ας πούµε, δεν θα ήθελα να κάνω «Αµλετ» στα 55 µου. Από εκεί και πέρα, θα ξεπερνούσα τον εαυτό µου σε διάφορα πράγµατα... Αν, για παράδειγµα, έµπλεκα λίγο µε τη σκηνοθεσία, για κάτι εντελώς προσωπικό και δικό µου. Γενικώς, θέλω να τραβάω τα όρια, να ρισκάρω, να παίζω στοιχήµατα είτε στη δουλειά µου είτε στη ζωή µου. Μεθαύριο, ας πούµε, πάω να κάνω ξανά ελεύθερη πτώση. Είναι η 7η φορά!

Τα μελλοντικά σου σχέδια;

Στις 28 και 29 Ιουλίου θα είµαι στη Μικρή Επίδαυρο, σε έργο του Γιάννη Χρήστου. Επίσης, θα κάνω µια αφήγηση σε µια συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη στο Ηρώδειο. Τέλος, ξεκινάµε γυρίσµατα για την ταινία «Φαντασία» του Αλέξη Καρδαρά, η οποία αφορά το ελληνικό λαϊκό τραγούδι της δεκαετίας του ’90. Θα υποδυθώ έναν λαϊκοπόπ τραγουδιστή! Και για του χρόνου συζητάω για δύο ακόµα ταινίες. Επαγγελματικά, είσαι έντονα παρών.

Είναι θέμα τύχης ή σχετίζεται με κάποιο στοιχείο του χαρακτήρα σου ή των ικανοτήτων σου;

Φέτος, πάντως, είχα µόνο τον «Γιούγκερµαν», και κατάφερα να βρω χρόνο και για τα παιδιά µου και για µένα. Θα ήθελα να µην ξαναβρεθώ να κάνω δέκα πράγµατα ταυτόχρονα. Η έντονη παρουσία που αναφέρεις, σίγουρα δεν είναι θέµα τύχης. Θα έλεγα ότι µάλλον ευθύνεται η προσαρµοστικότητά µου. Καταλαβαίνω τι µου ζητούν και -ειδικά αν πιστέψω στον άλλονδίνοµαι πάρα πολύ. Ισως αυτό εκτιµούν οι συνεργάτες µου. Και υποθέτω πως µετρά και το έργο που έχω πια πίσω µου.

Τι σε γεμίζει και τι φοβάσαι;

Με γεµίζει η οικογένειά µου και η θάλασσα. Οι διακοπές. Ενα καλό βιβλίο, µια ωραία ταινία. Ο µεγαλύτερός µου φόβος αφορά τα παιδιά µου. Μην πάθουν τίποτα.

Αν έπρεπε να περάσεις ένα μήνυμα στα παιδιά σου, ως αξία ζωής ή ως εφόδιο για το μέλλον τους, τι θα ήταν;

Να µη φοβούνται να εκφράζουν τη γνώµη τους.

Πηγή: Realnews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου