Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Μιχάλης Χατζηγιάννης: «Η εσωστρέφεια χαρακτηρίζει τη δουλειά μου και τον τρόπο που λειτουργώ»

Σε γνωστό περιοδικό μίλησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και είπε πολλά. 

Ο γνωστός τραγουδιστής, μίλησε για την καριέρα του ενώ παράλληλα αποκάλυψε πράγματα για εκείνον που δεν τα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

Μια καριέρα έχει τις κορυφές και τα χαμηλά της. Ποια είναι η ψυχολογία ενός καλλιτέχνη όταν βιώνει αυτά τα χαμηλά; Πώς τα διαχειρίζεται για να επανέλθει;

Με ενδοσκόπηση, με συζήτηση των πραγμάτων με τους ανθρώπους που αγαπάς και εμπιστεύεσαι. Στα χαμηλά έχεις μια μοναδική ευκαιρία να πάρεις και δύναμη από τη γη. Να νιώσεις τα πόδια σου να πατάνε γερά στο χώμα. Εκεί αντιλαμβάνεσαι ότι η δοκιμασία τέλειωσε και είσαι έτοιμος για νέες πτήσεις.

Ποιες είναι εκείνες οι αποφάσεις που θα έλεγες ότι αποδείχτηκαν λανθασμένες στην καριέρα σου, για τις οποίες μετανιώνεις;

Για τίποτε δεν μετανιώνω, μια και είναι αδύνατο να επιστρέψω στην ακτή το ίδιο κύμα. Όπως είναι αδύνατο να πάρεις πίσω το χτεσινό σου φιλί, όπως λέει και ο στιχουργός Οδυσσέας Ιωάννου. Τα λάθη μου τα αγαπώ. Είναι συχνά κομμάτι της ζωής μου, που παρουσιάζει ενδιαφέρον. Έτσι κι εγώ συχνά επιχειρώ να μπω στη διαδικασία και με βάση τα λάθη μου να κάνω τον δικό μου απολογισμό.

Υπάρχει κάποια στιγμή που ένιωσες πως ξεφεύγεις από αυτό το πολύ εσωστρεφές στιλ σου;

Όχι, γιατί αυτή η εσωστρέφεια χαρακτηρίζει τη δουλειά μου, τον τρόπο που λειτουργώ και εμένα εν γένει. '

Έχεις αδικήσει ποτέ συνεργάτες και κοντινά σου πρόσωπα;

Ποιος δεν έχει; Σημασία έχει να μην το έκανες εσκεμμένα και να έχεις τη δυνατότητα να αποκαταστήσεις την αδικία. Πάντως δεν θυμάμαι να αδίκησα κάποιον από πονηριά ή κακεντρέχεια.

Για πολλούς φίλους μου, όπως και για εμένα, η έλευση των γενεθλίων των 40 δεν ήταν και το πιο χαρμόσυνο γεγονός. Προσωπικά το πήρα κάπως βαριά... Εσύ πώς τα υποδέχτηκες; Αγχώθηκες;

Η έλευση των 40 δεν συνεπάγεται κάποια ξαφνική σωματική αλλαγή. Επηρεάζει κυρίως την ψυχολογία μας. Επηρεάζει στον τομέα της ψυχολογίας. Από την άλλη, δεν πιστεύω πως σου φέρνει αυτόματα και εξυπνάδα. Είναι μια ηλικία κατά την οποία, όπως έχει διαχυθεί στο DΝΑ μας, ο άντρας θα πρέπει να κάνει έναν πρώτο μεγάλο απολογισμό της ζωής του. Τα 40 φέρνουν και διάφορα υπαρξιακά ζητήματα, βέβαια. Βλέπεις την εικοσαετία που έζησες και αναλογίζεσαι τα πεπραγμένα σου.

Φαντάζομαι το δικό σου ταμείο έχει θετικό πρόσημα..

'Έχει από όλα...

Και για πόσο καιρό μπήκες σε αυτόν τον στροβιλισμό του απολογισμού;

Την τελευταία διετία. Αναφέρομαι σε μια γενικότερη περισυλλογή, που φέρνει βέβαια και λιγότερο αυθορμητισμό ή ακόμη και αφέλεια. Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να μετράς τα πράγματα, δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου τον αυθορμητισμό, γιατί πλέον μπορεί και να κοστίζει. Είναι υγιής διαδικασία. Το έκανα και πριν, αλλά πιο πολύ ασυνείδητα.

Έχεις νιώσει πως έχεις αδικήσει κι εσύ ο ίδιος τον εαυτό σου επιδεικνύοντας μια εγκράτεια;

Είναι στοιχείο του χαρακτήρα μου. Αν χρειαστεί να κάνω ένα ψυχογράφημα του εαυτού μου, θα σου έλεγα πως ήμουν πάντοτε εγκρατής και καχύποπτος απέναντι σε πράγματα και

καταστάσεις, οπότε αυτό με έκανε περισσότερο συγκρατημένο, λέει στο People.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου