Τρίτη 23 Απριλίου 2019

Νάνσυ Παραδεισανού: Συγκλονίζει με την ανάρτηση για τη μητέρα της στο Instagram (φωτο)

Σκοπός της ήταν να μας αφυπνίσει σχετικά με το κεφάλαιο «πρόληψη» και μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Instagram μοιράστηκε με τους διδακτικούς της φίλους την περιπέτεια υγείας που πέρασε η μητέρα της.

«Η λέξη «πρόληψη» για μένα, είναι εδώ και πολλά χρόνια μία από τις αγαπημένες μου λέξεις. Γιατί μου έδωσε δυο φορές, το δικαίωμα να αγκαλιάζω τη μαμά μου όποτε θέλω, να της τηλεφωνώ, να τσακώνομαι μαζί της, να της λέω «σ’ αγαπώ» και να την έχω κοντά μου.

Γιατί η δική μου μαμά, ψηλάφισε δυο φορές «κάτι» στο στήθος της, στα πλαίσια της πρόληψης που είχε την γνώση και την ευστροφία να κάνει. Δυο φορές αυτό το «κάτι» ήρθε να αναστατώσει τη ζωή μας. Να μας στεναχωρέσει, να μας αγχώσει, να μας βάλει στη διαδικασία να σκεφτούμε όλα τα ενδεχόμενα. Αλλά λόγω της πρόληψης, η έκβαση ήταν η καλύτερη δυνατή.

Η πρώτη φορά που η μαμά μου βρήκε «κάτι» στο στήθος της ήταν το 2002, όταν ήμουν 17 ετών. Χειρουργείο, ταχεία βιοψία, θετικά για την υγεία της αποτελέσματα, «ουφ» και στενή παρακολούθηση από τότε. Και φτάνει ο Δεκέμβριος που μας πέρασε, 17 χρόνια μετά, που σε μια εξέταση «πρόληψης», βρέθηκε πάλι «κάτι».

Στο άλλο της στήθος. Τηλέφωνα, αγωνία, προγραμματισμός για το χειρουργείο, επέμβαση, βιοψία, αρνητικά αποτελέσματα για καρκίνο αλλά αυτή τη φορά ακτινοβολίες, και τελικά «άριστη μετεγχειρητική κατάσταση». Και πολύ στενή παρακολούθηση, είπε ο γιατρός. ΠΡΟΛΗΨΗ. Που αν δεν υπήρχε στη ζωή μας, δεν ξέρω αν θα ήταν η μαμά μου στη ζωή.

Δεν θέλω να σκέφτομαι ενδεχόμενα, ξέρετε πόσο αισιόδοξη είμαι. Κρατάω το ότι η μαμά μου είναι υγιέστατη, προσέχει τον εαυτό της, κάνει εξετάσεις όταν πρέπει και είμαι πολύ χαρούμενη γιατί μου έχει μάθει να κάνω κι εγώ ακριβώς για μένα. Ίσως με λίγο ζήλο παραπάνω. Αυτό να κάνετε κι εσείς. Για εσάς και όσους σας αγαπούν και σας θέλουν κοντά τους», έγραψε η ίδια.

Δείτε την ανάρτησή της


πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου