Κυριακή 18 Αυγούστου 2019

Καλοκαιρινές διακοπές και άσκηση

Οι διακοπές του καλοκαιριού έφτασαν και οι πολυπόθητες στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης έχουν ήδη ξεκινήσει για πολλούς. Αυτή την περίοδο, μάλλον δε θέλετε να σκέφτεστε δίαιτες και προγράμματα διατροφής, αλλά από την άλλη, το ενδεχόμενο αύξησης του βάρους δε φαντάζει και πολύ δελεαστικό…

Πώς μπορείτε, λοιπόν, να διατηρήσετε σταθερό το βάρος σας στις διακοπές, χωρίς να ακολουθήσετε ένα αυστηρό διατροφικό πλάνο και να στερηθείτε τις απολαύσεις του καλοκαιριού; Η απάντηση βρίσκεται στην …άσκηση. Και όταν λέμε άσκηση, φυσικά δεν εννοούμε να βρείτε κάποιο γυμναστήριο στο νησί που θα κάνετε διακοπές… Μπορείτε όμως να εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο καθώς και το γεγονός ότι είστε πιο χαλαροί και ξεκούραστοι, προκειμένου να κινείστε περισσότερο.

Με αυτόν τον τρόπο, θα αυξήσετε την ενεργειακή σας δαπάνη και θα μπορέσετε να αντισταθμίσετε ορισμένες διατροφικές ατασθαλίες, διατηρώντας σταθερό το βάρος σας. Αντί, λοιπόν, να χαλαρώνετε ακίνητοι για πολλές ώρες στην παραλία, αφιερώστε χρόνο για να απολαύσετε τη θάλασσα κολυμπώντας, να κάνετε θαλάσσια σπορ ή να παίξετε με τα παιδιά σας. Ακόμη, εξερευνήστε το μέρος που θα κάνετε διακοπές περπατώντας ή γιατί όχι νοικιάζοντας ένα ποδήλατο και συνδυάστε άσκηση και διασκέδαση, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη για την ψυχική και σωματική σας υγεία.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου