Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Έξυπνα τρικ για να εντάξετε τα όσπρια στη διατροφή ενός παιδιού

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν να εντάξετε τα όσπρια στη διατροφή του παιδιού σας ή να ενισχύσετε την κατανάλωσή τους:

Μαγειρέψτε «εναλλακτικά»: Η παραδοσιακή φασολάδα ή οι φακές σούπα, ενδεχομένως να μην αποτελούν το πλέον ελκυστικό πιάτο για ένα παιδί.
Δοκιμάστε μια πιο μοντέρνα εκδοχή των εν λόγω συνταγών, σερβίροντας μια βελουτέ σούπα από φασόλια η φακές, που μπορεί να κερδίσει το ενδιαφέρον του μικρού σας. Ακόμη, φτιάξτε εναλλακτικά μπιφτέκια από όσπρια και λαχανικά ή κρύες αρωματικές σαλάτες.

Προσθέστε όσπρια σε αγαπημένα πιάτα: Συνδυάζοντας τα όσπρια με φαγητά που αρέσουν στο παιδί σας αυξάνετε τις πιθανότητες να τα καταναλώσει. Για παράδειγμα, δοκιμάστε να προσθέσετε φακές στη σάλτσα του κιμά ή πολτοποιήστε μια μικρή ποσότητα οσπρίων και προσθέστε τη στην αγαπημένη του σούπα.

Φτιάξτε ντιπ από όσπρια: Ετοιμάστε ένα σπιτικό χούμους, πολτοποιώντας ρεβίθια ή άλλα όσπρια μαζί με διάφορα λαχανικά και μυρωδικά και προσφέρετε ένα γευστικό ντιπ λαχανικών στο παιδί σας. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σαν προϊόν επάλειψης ψωμιού, φτιάχνοντας σπιτικά σάντουιτς.

Προσφέρετε μικρή ποσότητα: Εάν σερβίρετε στο παιδί σας μια μεγάλη μερίδα όσπρια που δε «συμπαθεί» ιδιαίτερα ή δεν έχει ξαναδοκιμάσει, ενδεχομένως να το αποθαρρύνετε από το να τα καταναλώσει. Αντίθετα, προσφέροντας αρχικά μικρή ποσότητα, θα δώσετε στο παιδί σας την ευκαιρία να ελέγξει την ποσότητα που θα φάει και να εξοικειωθεί σταδιακά με το τρόφιμο.

Μην απογοητεύεστε εύκολα: Η επαναλαμβανόμενη προσφορά ενός τροφίμου στο παιδί μπορεί να αυξήσει την αποδοχή του. Επομένως, μην απογοητεύεστε από την πρώτη ή δεύτερη φορά που δεν έφαγε το φαγητό, αλλά αντίθετα επιμείνετε να το προσφέρετε, καθώς είναι πολύ πιθανό στην πορεία να αλλάξει γνώμη.

Λειτουργήστε ως πρότυπο: Εάν το παιδί δε βλέπει εσάς να τρώτε όσπρια είναι δύσκολο να τα προτιμήσει. Συνεπώς, φροντίστε να δώσετε το καλό παράδειγμα καταναλώνοντας όσπρια μπροστά στο παιδί σας και δείχνοντας ενθουσιασμό για αυτά. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πολύ πιο πιθανό να το κινητοποιήσετε ώστε να τα δοκιμάσει/καταναλώσει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου