Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Η ζωή μιας λησταρχίνας, πρώην μπασκετμπολίστριας, έγινε βιβλίο και ντοκιμαντέρ (βίντεο)

«Δεν έχει σημασία αν χάνεις στο ημίχρονο, το μόνο που μετράει είναι το τέλος» σημείωσε

Η ζωή της Σέρβας λησταρχίνας μιας συμμορίας με όνομα «Ροζ Πάνθηρες», την οποία αποκαλούσαν «γυναίκα-αράχνη» λόγω της δράσης της, έγινε βιβλίο και ντοκιμαντέρ.

Η εντυπωσιακή μπασκετμπολίστα με ύψος 193 εκατοστά παράτησε την καριέρα της στα ελληνικά παρκέ πέρασε στην παρανομία, ώστε να συμμετάσχει σε ληστείες κοσμηματοπωλείων. Εκτός του ότι έγινε διάσημη για τον… έρωτα που απέκτησε με τα διαμάντια, μνημονεύεται και σαν την πρώτη γυναίκα που απέδρασε από τις φυλακές.

Η Ολίβια Τσίρκοβιτς μίλησε στην κάμερα του Star, στην οποία και τόνισε: «Δεν έχω μετανιώσει. Ήμουν κρατούμενη 7,5 χρόνια, μπήκα στη φυλακή τρεις φορές. Για όλα αυτά που έχω κάνει, υπεύθυνη είμαι μόνο εγώ». Και συνέχισε: «Έχω ζήσει στην παρανομία δύσκολες στιγμές», ωστόσο παραδέχθηκε πως «είναι κάτι σαν αρρώστια. Δεν είναι εύκολο να ξεμπλέξεις, αλλά δεν έσκυψα το κεφάλι. Το πήρα πάνω μου και με αξιοπρέπεια».

Η αμαζόνα από τους «Ροζ Πάνθηρες» καταδικάστηκε από τα ελληνικά δικαστήρια για ληστείες και κλοπές σε 116 κοσμηματοπωλεία, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για την απόδρασή της από τον Κορυδαλλό τον Ιούλιο του 2012. Αποφυλακίστηκε το 2017 με τον όρο να μην ξαναέρθει στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια η Τσίρκοβιτς είπε: «Αν άνοιξα μια μαύρη σελίδα στη ζωή μου με την παρανομία και την απόδραση, στη συνέχεια άνοιξα και μια λευκή, ένας καινούριος δρόμος όταν τελείωσε η ποινή μου. Να γράψω βιβλίο, να ζωγραφίζω… Ο Θεός με βοήθησε να βρω το ταλέντο μου, να καταλάβω πως ζωγραφίζω καλά. Ο πιο μεγάλος εχθρός μου, ήταν ο εαυτός μου».

Η Ολίβια Τσίρκοβιτς έχει πλέον αφοσιωθεί στη συγγραφή και στη ζωγραφική, διδάσκοντας κρατουμένους στη χώρα της στο πώς να ζωγραφίζουν. Ζει μόνιμα με τον γιο της στο Βελιγράδι. «Το μόνο που μετράει, είναι το τέλος. Και στο παιχνίδι και στη ζωή. Δεν έχει σημασία αν χάνεις στο ημίχρονο. Εγώ νίκησα στη ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Το μόνο που θέλει είναι να της επιτραπεί να επιστρέψει στην Ελλάδα, με νόμιμο τρόπο.

Δείτε το βίντεο από το 24:55 μέχρι το 27:30:


Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου