Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Έρευνα: Το "Joker" έκανε τους Έλληνες να συμπαθήσουν τα άτομα με ψυχικές παθήσεις

Σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research τρεις στους δέκα θεατές στην Ελλάδα κρίνουν ότι η ταινία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους και μόλις το 12% τη θεωρεί επικίνδυνη - Αναλυτικά τα αποτελέσματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήγαγε η εταιρεία δημοσκοπήσεων Κάπα Research σε Έλληνες θεατές της πολυσυζητημένης ταινίας «Joker».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, επτά στους δέκα θεατές στην Ελλάδα κρίνουν ότι η ταινία είναι κατάλληλη και για ανηλίκους και μόλις το 12% τη θεωρεί επικίνδυνη.     




Την ίδια στιγμή, το 70% των θεατών δήλωσαν πως δείχνουν κατανόηση στον κεντρικό ήρωα και τις πράξεις του ενώ το 20% ένιωσε να ταυτίζεται μαζί του.       



Ένα αξιοσημείωτο συμπέρασμα είναι επίσης πως το «Τζόκερ» προκάλεσε συμπάθεια για τα άτομα με ψυχικές παθήσεις και αντιπάθεια για φορείς και θεσμούς του συστήματος.   

Η ταινία άρεσε σε 8 από τους 10 που την είδαν και προκάλεσε έκρηξη αισθημάτων στο κοινό, με μόλις 14% εξ αυτών να δηλώνουν πως έμειναν αδιάφοροι.       



Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες, ένα ποσοστό 48%, χαρακτήρισαν τον Χοακίν Φοίνιξ ως τον καλύτερο ηθοποιό που έχει ενσαρκώσει τον συγκεκριμένο ρόλο μέχρι σήμερα.     

Η μεγάλη πλειοψηφία χαρακτήρισε τον Χοακίν Φοίνιξ ως τον καλύτερο ηθοποιό που έχει ενσαρκώσει τον συγκεκριμένο ρόλο μέχρι σήμερα. Η συντριπτική πλειονότητα παρακολούθησε την ταινία στον κινηματογράφο, εκτός από ένα 12% που την «κατέβασε» από το διαδίκτυο.

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου