Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Eurovision 2020: Η EBU ματαιώνει τον διαγωνισμό, η ΕΡΤ θέλει τη Στεφανία και για του χρόνου!

Eurovision 2020: Μπορεί να ματαιώθηκε από την EBU η διεξαγωγή της Eurovision 2020, όμως η ΕΡΤ στηρίζει απόλυτα τη φετινή επιλογή της και στέλνει του χρόνου τη Στεφανία Λυμπερακάκη ως Ελληνίδα εκπρόσωπο στον διαγωνισμό. 

Αυτό υποστηρίζει με την επίσημη ανακοίνωσή της η ΕΡΤ η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Με απόφαση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Δημοσίων Ραδιοτηλεοράσεων (EBU) ματαιώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού η διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovisionστο Ρότερνταμ.


Στην επιστολή του προς τα μέλη της EBU, ο εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμούJonOlaSand, αναφέρει –μεταξύ άλλων– τα εξής:

«Αγαπητοί μας συνεργάτες και φίλοι,

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη ματαίωση της φετινής Eurovision στο Ρότερνταμ.

Τις τελευταίες εβδομάδες επεξεργαστήκαμε πολλά εναλλακτικά σχέδια με στόχο τη διεξαγωγή του φετινού διαγωνισμού, όμως η αβεβαιότητα που έχει προκληθεί από τη διασπορά του COVID-19 στην Ευρώπη σε συνδυασμό με τα μέτρα ασφαλείας που έχουν επιβληθεί τόσο από τις αρχές της Ολλανδίας, όσο και τις κυβερνήσεις των χωρών που συμμετέχουν, οδήγησαν την EBU στη δύσκολη απόφαση να μην προχωρήσει στη διεξαγωγή της Eurovision 2020 όπως σχεδιαζόταν.


Η EBU, το NPO, το NOS, το AVROTROS και οι αρχές του Ρότερνταμ συνεχίζουν τις συζητήσεις για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού το 2021.

Κατανοούμε την απογοήτευσή σας αυτή τη στιγμή, και ενώ επεξεργαζόμαστε τις εξελίξεις που προκύπτουν από την πρωτοφανή αυτή απόφαση, σας ζητάμε την υπομονή σας μέχρι να έχουμε νεώτερα τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

Η ΕΡΤ έχει ήδη αξιολογήσει ως πολύ θετικό τον τρόπο με τον οποίο έγινε δεκτή από το ελληνικό, αλλά και το ευρωπαϊκό κοινό η φετινή επιλογή της ταλαντούχου Στεφανίας Λυμπερακάκη, όπως βέβαια και τη συνεργασία που είχε μαζί της.

Πρόθεσή της ΕΡΤ είναι η συνεργασία αυτή να συνεχισθεί και του χρόνου, αφού βέβαια γίνουν γνωστές και οι οριστικές αποφάσεις της EBU».

Κάτι που σημαίνει ότι η όμορφη και ταλαντούχα Στεφανία, αν όλα πάνε καλά, του χρόνου θα είναι εκείνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου