Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020

Κρέας με θυμάρι στη γάστρα

Υλικά

500γρ χοιρινό κότσι

2 πορτοκαλί πιπεριές

2 μέτρια καρότα

2 μεγάλες πατάτες

2 κουτάκια μπύρα

½ φλιτζάνι μουστάρδα

2 κ. γλυκού μέλι

5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές τα σούπας ξύδι

4 κουταλιές της σούπας θυμάρι (φρέσκο ή ξερό)

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια γάστρα τοποθετούμε το χοιρινό, τις πιπεριές κομμένες σε μεγάλα κομμάτια, τα καρότα σε ροδέλες και τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες.

Προσθέτουμε την μπύρα και ανακατεμένο το ελαιόλαδο με το ξύδι, το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.

Περιχύνουμε το κρέας και τα λαχανικά με το μίγμα της μουστάρδας, κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμού για 2 ώρες, χωρίς να ανοίξουμε το καπάκι.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου