Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης στο “Μαζί σου” για ότι συμβαίνει όταν ο κορονοϊός εισβάλλει στο ανθρώπινο σώμα

Όσα είπε ο γνωστός γιατρός στην εκπομπή του ΣΚΑΪ... 

Ένα αναλυτικό ρεπορτάζ παρουσίασε η Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή “Μαζί σου“, το μεσημέρι του Σαββάτου, με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης εξήγησε αναλυτικά ότι συμβαίνει στο ανθρώπινο σώμα κατά την εισβολή του κορονοϊού.

“Με τα σταγονίδια και την αναπνοή μας, ο ιός διαχέεται στο περιβάλλον και φτάνει στα χέρια μας. Τα χέρια μας, σε δεύτερη φάση, μολύνουν το στόμα, τη μύτη και τα μάτια. Επίσης, με τα χέρια μας, χαιρετώντας έναν άνθρωπο μεταφέρουμε τον ιό σε αυτό τον άνθρωπο και από εκεί σε άλλους περισσότερους. Σε πρώτη φάση, ο ιός όταν μπαίνει μέσα στο σώμα μας εγκαθίσταται στο λαιμό όπου αρχίζει να πολλαπλασιάζεται. Ο άνθρωπος αισθάνεται πόνο στο λαιμό, αρχίζει να βήχει και με τον βήχα γίνεται η διασπορά του ιού πιο μέσα στο σώμα μας και καταλήγει στους πνεύμονες” σημειώνει ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης.

“Στους πνεύμονες αρχίζει μια φλεγμονή. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός στέλνει τα κύτταρα του στην προσπάθεια να σκοτώσει τον κορονοϊό. Ο κορονοϊός όμως είναι πιο δυνατός και από τη μάχη αυτή παράγονται εκρίσεις και δυσκολεύουν την αναπνοή. Ο οργανισμός μας, τότε, στέλνει άλλα κύτταρα για να αποβάλλουν αυτές τις εκρίσεις. Ο κορονοϊός, όμως, που είναι πιο δυνατός σκοτώνει και αυτά τα κύτταρα με αποτέλεσμα οι πνεύμονες να γεμίζουν με υγρό, να ελαττώνεται ο αέρας και το οξυγόνο και ο άνθρωπος να μην μπορεί να αναπνεύσει.



“Ο ιός φεύγει από τους πνεύμονες και πηγαίνει και σε άλλα μέρη του σώματος, χτυπώντας και άλλα όργανα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια πολυοργανική πάθηση με κίνδυνο να καταλήξει ο άνθρωπος” καταλήγει ο κ. Μαζάνης στα λεγόμενα του.

πηγή 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου