Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Δερμιτζάκης: Ενδέχεται κορύφωση του κορονοϊού το 15ήμερο μετά το Δεκαπενταύγουστο

Δύσκολη εξίσωση το άνοιγμα των σχολείων

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων -293- κατέγραψε χθες η Ελλάδα, με τα 103 να είναι στην Αττική.

«Η πρώτη εκτίμηση από το 293 δεν είναι ότι να ανησυχούμε ότι αυξήθηκαν τα κρούσματα.
Είναι ότι απλώς δεν μειώθηκαν τις προηγούμενες δυο ημέρες και η μείωση που είδαμε ήταν περισσότερο τυχαία, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση» είπε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής γενετικής ιατρικούς του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης.

Διευκρίνισε ότι αυτό σημαίνει ότι τα κρούσματα παραμένουν υψηλά ωστόσο όσο φτάνουμε στο 15ήμερο μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ενδέχεται να έχουμε ουσιαστικά την κορύφωση και «αυτό είναι ας το πούμε καλό».

Για το άνοιγμα το σχολείων και την υποχρεωτική χρήση μάσκας ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση, ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά που έχουν μια ελεγχόμενη συμπεριφορά.

Στο ερώτημα γιατί δεν είναι υποχρεωτική η μάσκα στα διαλείμματα όπως σε άλλες χώρες ανέφερε ότι τα μέτρα που αποφασίσει η κάθε χώρα έχουν να κάνουν με τους χώρους που υπάρχουν το μέγεθος τον τάξεων αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων.

«Θα μπορούσαμε θεωρητικά να κάτσουμε όλοι σπίτι. Να βάλουμε όλοι μάσκες και να μην μεταδίδουμε καθόλου, αυτό όμως δεν είναι ρεαλιστικό. Ούτε είναι ρεαλιστικό τα παιδιά να φοράνε συνέχεια μάσκα» τόνισε ο καθηγητής.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου