Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

Συντάξεις και επιδόματα: Όλες οι ημερομηνίες πληρωμής

Στις 28 Αυγούστου λήγει η προθεσμία για τις φορολογικές δηλώσεις

Δέκα ημέρες έχουν μείνει για την τελική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2020.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Θρασύβουλος Μίαρης, φοροτεχνικός, επισήμανε ότι πολλοί είναι εκείνοι που θα υποβάλλουν δήλωση την τελευταία στιγμή, λόγω και των καλοκαιρινών αδειών των λογιστών.

Καθυστέρηση στην καταβολή των επιδομάτων

Την ίδια στιγμή, τους δύο μήνες αγγίζει η καθυστέρηση της καταβολής του επιδόματος ειδικού σκοπού, των 534 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Σαρρή, συνεργάτη Δελτίου Εργατικής Νομοθεσίας, τέτοιες καθυστερήσεις παρατηρούνται συχνά, ωστόσο γίνονται προσπάθειες από τους αρμοδίους για την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε στις 10 Αυγούστου, επιχειρήσεις πληττόμενες από κορονοϊό μπορούν να συνεχίσουν την αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων τους.

Η δυνατότητα αυτή επεκτείνεται σε περισσότερους κλάδους και επιχειρήσεις, ενώ παρατείνεται και το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Μεγάλο αγκάθι ωστόσο παραμένουν οι απολύσεις, αφού πλέον οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή ή θα βγουν μελλοντικά, δεν προστατεύονται όπως γινόταν μέχρι τον Ιούνιο, με τις 45 μέρες μετά τη λήξη των αναστολών.

Οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων

Από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου θα ξεκινήσει η πληρωμή των συντάξεων, κύριων και επικουρικών. Ακολουθούν αναλυτικά οι ημερομηνίες καταβολής των χρημάτων.

Τη Δευτέρα 24/8 θα καταβληθούν οι συντάξεις για ΙΚΑ, τράπεζες και ΟΤΕ σε όσους δικαιούχους το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1,3,5,7,9.

Την Τετάρτη 26/8 θα καταβληθούν οι συντάξεις των παραπάνω ταμείων για ΑΜΚΑ που λήγει σε 0,2,4,6,8.

Την Πέμπτη 27/8 θα καταβληθούν οι συντάξεις ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ενώ οι συντάξεις του Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 28/8 Παρασκευή.Οι ημερομηνίες πληρωμής των επιδομάτων

Όσον αφορά την καταβολή των επιδομάτων, τη Δευτέρα 31/8 θα καταβληθεί το επίδομα γέννησης (έγκριση αιτήσεων έως 31/7).

Επιπλέον, την ίδια ημέρα θα καταβληθούν όλα τα προνοιακά επιδόματα, το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα στέγασης και στεγαστικής συνδρομής, καθώς και το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων.

Την Τετάρτη 30/9 θα καταβληθεί η τέταρτη διμηνιαία δόση του επιδόματος τέκνων (Α21).

πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου