Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Εύβοια: Πληροφορίες και για τέταρτο νεκρό

Ως τώρα τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις φονικές πλημμύρες

Τραγικές στιγμές ζει η Εύβοια από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Θάλεια, με την Πυροσβεστική να βρίσκεται σε επιφυλακή.

Μέχρι στιγμής, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων βρίσκεται κι ένα βρέφος οκτώ μηνών, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες της ΕΡΤ κάνουν λόγο και για τέταρτο νεκρό, έναν άνδρα 39 ετών.

Διαρκής ενημέρωση Μητσοτάκη
Πλήρη ενημέρωση για το πέρασμα της κακοκαιρίας από την Εύβοια και την εξέλιξη των απεγκλωβισμών έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τον Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων Γεώργιο Ψαθά και τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Ελένη Βάκα.

Επιπλέον, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μεταβαίνει στην περιοχή για εκτίμηση της κατάστασης και για τον συντονισμό της αντιμετώπισής της.

Όλο το βράδυ στην Πολιτική Προστασία είχε σημάνει συναγερμός και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας μαζί με τον Αρχηγό του ΠΣ ξενύχτησαν στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στο Χαλάνδρι. Έγινε γιγαντιαία κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ με δεκάδες απεγκλωβισμούς από αέρος, με μηχανήματα, ακόμα και με λέμβους.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου