Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Καιρός: Υψηλός δείκτης δυσφορίας σήμερα, λόγω υγρασίας και ζέστης – Δείτε χάρτη

Πολλές περιοχές «στο κόκκινο» - Έως τους 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Άλλη μια ημέρα με υψηλές θερμοκρασίες θα είναι η σημερινή.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες θα φτάσει στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα τους 35-36 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Νότια Κρήτη τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας έχουν ως αποτέλεσμα τον υψηλό δείκτη δυσφορίας. Ο δείκτης δυσφορίας αποτελεί ένα μέτρο του κατά πόσο η θερμοκρασία του αέρα σε συνδυασμό με τα ποσοστά σχετικής υγρασίας, επηρεάζουν στην αίσθηση άνεσης ή δυσφορίας του πληθυσμού, καθώς και τις συνέπειες που μπορεί να υποστεί ο ανθρώπινος οργανισμός.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του αριθμητικού μοντέλου πρόγνωσης καιρού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, ο δείκτης δυσφορίας κατά τη διάρκεια της Πέμπτης αναμένεται να είναι υψηλός στα ανατολικά, νότια ηπειρωτικά τμήματα και τα νησιά του Αιγαίου, όπως απεικονίζεται στον παρακάτω Χάρτη.

Οι υψηλές τιμές του δείκτη δυσφορίας δεν εντοπίζονται μόνο στις περιοχές όπου αναμένονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες, αλλά και σε περιοχές όπου προβλέπονται υψηλά ποσοστά υγρασίας, όπως για παράδειγμα στην Κεντρική Μακεδονία, στις Δυτικές Κυκλάδες, στη Ρόδο και στην Ανατολική Στερεά.


πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου