Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

Πέτσας: Θέμα τουρκικής προκλητικότητας θα θέσει ο πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής

«Η Τουρκία τίθεται από μόνη της στο περιθώριο»

«Ενέργειες της Τουρκίας που έρχονται σε πλήρη σύγκρουση με τα αποτελέσματα της τελευταίας Συνόδου Κορυφής τη θέτουν στο περιθώριο» ανέφερε πριν από λίγο ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και συνέχισε λέγοντας ότι ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις 15-16 Οκτωβρίου ο πρωθυπουργός θα θέσει σε τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχει εντός της ημέρας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.

Πέτσας για Τουρκία: Δεν αλλάζουμε στρατηγική, θα κάνουμε ο,τι χρειαστεί»

«Η στρατηγική της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία δεν αλλάζει» ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σημειώνοντας ότι ο Ερντογάν απέδειξε με τις κινήσεις του την αναξιοπιστία του και πλέον βρίσκεται απέναντι σε όλους τους Ευρωπαίους. Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι μετά και τη σοβαρή κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων ο πρωθυπουργός αναμένεται να λάβει μια σειρά πρωτοβουλιών, τις οποίες όμως δεν αποκάλυψε. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι στο επιχειρησιακό σκέλος από την ελληνική πλευρά «θα γίνει ο,τι χρειαστεί», ενώ δεδομένου ότι η Τουρκία δεν επέδειξε ούτε συνέπεια, ούτε συνέχεια, το θέμα παραπέμπεται στη Σύνοδο Κορυφής στις 15-16 Οκτωβρίου, όπου είναι πιθανό να ενεργοποιηθεί και η εργαλειοθήκη των κυρώσεων.

Για το ενδεχόμενο τηλεφωνικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο στη σκιά των προκλήσεων, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι είναι πιθανό να συνομιλήσουν, όπως και με άλλους ευρωπαίους ηγέτες.

Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις λόγω Oruc Reis: Επιστρέφει εσπευσμένα στην Αθήνα ο Παναγιωτόπουλος

Σε συναγερμό έχουν τεθεί ξανά κυβέρνηση και Ένοπλες Δυνάμεις, ύστερα από την προκλητική απόφαση της Τουρκίας να εκδώσει Navtex και να ξαναβγάλει το τουρκικό ερευνητικό Oruc Reis στη Μεσόγειο.

Ενδεικτικό της επικίνδυνης κλιμάκωσης στα ελληνοτουρκικά είναι το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος επιστρέφει  εσπευσμένα σήμερα, αντί για αύριο που ήταν προγραμματισμένο, από την Πορτογαλία, όπου είχε μεταβεί για συνομιλίες με τον Πορτογάλο ομόλογό του Ζοάου Γκόμες Κραβίνιου.

πηγή


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου